Wonen & Vastgoed

Deventer: nieuwe woonvisie met aandacht voor woonvormen

 21 uur geleden

Deventer moet tot 2035 in totaal 11.000 nieuwe woningen bouwen om de groei in goede en gezonde banen te leiden. In de nieuwe woonvisie is aandacht voor betaalbaarheid en beschikbaarheid voor diverse groepen: jongeren, starters, ouderen die in het eigen buurtje of dorp willen blijven wonen.

Het document ‘Samen bouwen aan goed wonen’, is een actualisatie van de Woonvisie uit 2018.

Lees verder bij de bron, gemeente Deventer >>

Wonen & Vastgoed

Vastgoedjournaal: 'Landelijke regelgeving nodig voor (tijdelijke) huisvesting arbeidsmigranten'

 1 dag geleden

Voor de (tijdelijke) huisvesting van arbeidsmigranten is snel landelijke regelgeving nodig, schrijft advocaat Mark van Weeren van Blenheim in een bijdrage aan VastgoedJournaal. ‘Er zijn veel uitspraken van de Raad van State waar arbeidsmigranten een rol spelen. Omwonenden dienen regelmatig een handhavingsverzoek in als ergens arbeidsmigranten worden gehuisvest.’

‘En gemeente meent dan te moeten handhaven, terwijl de betreffende gemeente zelf geen oplossing voor het woonruimteprobleem heeft. Voor ondernemers die afhankelijk zijn van arbeidsmigranten is dit zeer ongelukkig. Het raakt immers hun bedrijfsvoering.’

Lees verder via de bron, Vastgoedjournaal (€) >>

Wonen & Vastgoed

Vilans: vijftigplussers willen het liefst zelfstandig thuis blijven wonen

 1 dag geleden

Vijftigplussers willen in de toekomst het liefst zelfstandig thuis blijven wonen, zelfs als ze (meer) zorg nodig hebben. 63 procent geeft aan op hun buurtgenoten te kunnen terugvallen voor extra hulp. Dit blijkt uit onderzoek van Vilans en Bureauvijftig onder 1629 vijftigplussers.

Als ze in de toekomst hulp of zorg nodig hebben, is bijna de helft bereid om hiervoor te betalen. De bereidheid om anderen te helpen is bijzonder groot: maar liefst 72% wil een ander minimaal een keer per week helpen en 40 procent zelfs meerdere keren.

Lees verder bij de bron, Vilans >>

Smart City

Zuid-Holland lanceert website GezondZuidHolland.nl

 1 dag geleden

De site GezondZuidHolland.nl combineert geografische kaarten over gezondheid en de inrichting van de leefomgeving in Zuid-Holland en een lokaal netwerk van professionals ontsluit.

GezondZuidHolland.nl is ontwikkeld door het Healthy Society programma van Medical Delta en Leiden-Delft-Erasmus Universities en door de Provincie Zuid-Holland.

Lees verder bij de bron, provincie Zuid-Holland >>

Smart City

Leefbaarheidsgeld voor regio's waar elektriciteit aan land komt

 1 dag geleden

Het kabinet heeft 210 euro miljoen beschikbaar gesteld om te investeren in de leefbaarheid in de regio’s waar de elektriciteit vanuit de Noordzee aan land komt. Als startsein van deze gebiedsinvesteringen heeft minister Jetten (Klimaat en Energie) vandaag de 1e bestuursovereenkomst getekend in Zeeland.

De regio’s waarin geïnvesteerd wordt zijn Noord-Nederland (Eemshaven), Zeeland (Borsele), Rotterdam (Maasvlakte), het Noordzeekanaalgebied en omgeving Moerdijk en Geertruidenberg.

Lees verder bij de bron, de Rijksoverheid >>

Smart City

Financieel Dagblad: VVD wil defensie-industrie in Limburg

 2 dagen geleden

De VVD-fractie in de Tweede Kamer vindt dat Nederland een nieuwe defensie-industrie moet ontwikkelen op het terrein van het voormalige VDL Nedcar in Born, Limburg.

Het ministerie van Defensie is in gesprek met de voormalige auto-dochter van VDL. Kamerlid Silvio Erkens en de provincie zien veel mogelijkheden voor de omslag naar een defensie-locatie.

Het idee voor de locatie is een campusachtige opzet waar meerdere defensiebedrijven zich gaan vestigen. Het biedt potentieel kans op honderden tot duizenden nieuwe arbeidsplaatsen.

Lees verder bij de bron (Vastgoed Journaal) >>

Economie

VNG: Gemeenten willen invoering zero-emissiezones niet uitstellen

 2 dagen geleden

In het hoofdlijnenakkoord hebben VVD, PVV, BBB en NSC afgesproken om zero-emissiezones uit te stellen, onder andere om uitzonderingen landelijk te standaardiseren. Gemeenten keren zich hiertegen. Uitstel is juist in het nadeel van ondernemers, stelt VNG.

Veel bedrijven hebben al geïnvesteerd, bijvoorbeeld in de aanschaf van een elektrisch voertuig. Uitstel betekent daarom voor ondernemers onduidelijkheid, oneerlijke concurrentie en mogelijke faillissementen.  

Lees verder bij de bron, VNG >>

Smart City

Arnhem koopt grond van Klimmendaal voor gebiedsontwikkeling

 4 dagen geleden

De gemeente Arnhem gaat de vrijkomende gronden en gebouwen van revalidatie-instelling Klimmendaal aankopen. De grond heeft een oppervlakte van circa 38.000 vierkante meter. 

Met de aankoop van deze gronden en gebouwen krijgt de gemeente Arnhem volgens eigen zeggen ‘meer regie over de ruimtelijke ontwikkeling in de stad’. De gebiedsontwikkeling is onderdeel van het plan om  het westelijk deel van Arnhem te transformeren tot een meer inclusieve wijk met een mix van verschillende soorten woningen en voorzieningen. 

Lees verder bij de bron (gemeente Arnhem) >> 

Wonen & Vastgoed

Ook Den Haag biedt hulp bij huisvesting zorgaanbieders

 21 mei 2024 om 15:12

De gemeente Den Haag helpt huisartsen en gezondheidscentra bij het zoeken naar huisvestiging voor hun zorgactiviteiten. Het H-team 070 is daarvoor aangesteld.

Vanaf 15 mei kunnen zorgaanbieders terecht bij het Huisvesting Huisartsen team 070 (H-team 070). Met de vragen en meldingen die binnenkomen gaat het H-team 070 aan het werk voor een oplossing. 

Het doel is om genoeg zorg door huisartsen en gezondheidscentra voor alle inwoners van Den Haag te hebben en houden.

Lees hier verder bij de bron >>

Klimaat & Duurzaam

Gemeente Arnhem: aantal bomen steeg met 10 procent meer

 21 mei 2024 om 11:23

In heel Arnhem zijn de afgelopen drie jaar meer dan 10 procent meer bomen gepland, blijkt uit een gemeentelijke evaluatie. Dit gebeurde met de 3-30-300 regel als uitgangspunt.

Cathelijne Bouwkamp, wethouder Groen en Klimaatadaptatie: 'De bomen helpen die verandering te vertragen en ook om ervoor te zorgen dat de stad koel blijft. Onze winst bij het NK Tegelwippen en de wijkgroenagenda’s zijn daar een direct resultaat van. Er valt op veel plekken nog voldoende te vergroenen. Zo blijft Arnhem ook écht de groenste stad.’

Lees verder bij de bron, gemeente Arnhem >>

Link gekopieerd naar klembord