Menu
Minister Keijzer wil de geplande eis voor nestkastjes bij nieuwbouw schrappen. Columnist Gert-Joost Peek zegt dat ze moet nadenken over 'belangtijd'.
Zowel vastgoedbelegger ARE als ook woningcorporaties kijken naar klimaatrisico's voor vastgoed, via een methodiek van Dutch Green Building Council.
De Wet gemeentelijke instrumenten warmtetransitie (Wgiw) en de Energiewet zijn door de Eerste Kamer. Daardoor wordt de energietransitie makkelijker.
Apeldoorn en vier andere gemeenten verhogen volgend jaar het tempo waarin natuurlijke materialen worden geteeld.
De gemeente Zwolle heeft een nieuwe mijlpaal bereikt in de ontwikkeling van het Spoorkwartier, onderdeel van het Innovatiedistrict Spoorzone.
Het dorp Odijk in Bunnik telt 2.600 huizen en groeit met 1200 woningen. Wethouder James werkt samen om obstakels als netcongestie te overwinnen.
Er is tot 42 procent meer ruimte beschikbaar voor water en groen als vergroening tot aan en in gebouwen wordt doorgetrokken, aldus Sweco's rapport.
Vergroening kan de woningbouw niet bijbenen, blijkt uit een nieuw onderzoek 'Tekort aan groen in Nederlandse steden' van Natuur & Milieu en Sweco.
Met een nieuwe koers en samenwerking wil AVVN de waarde van volkstuinen voor biodiversiteit en sociale verbinding beter onder de aandacht brengen.
Ondanks een succesvol beleid om Utrecht tot fietsstad nr. 1 in Nederland en Europa te maken, vertrekt Lot van Hooijdonk (GroenLinks). Ze is op.
Door een verhoging van het totaalbedrag kunnen in totaal achttien gemeenten een bijdrage uit de vierde ronde van het Volkshuisvestingsfonds (VHF).
In provincie Utrecht kunnen grootgebruikers verplicht worden minder stroom af te nemen. 'Dit is wat de rest van het land te wachten staat'
Rotterdam heeft de meeste zonnepanelen van de vier grootste steden in Nederland en het grootste vermogen aan opgewekte zonne-energie, aldus het CBS.
De openbare ruimte krijgt in Deventer een centrale rol bij gebiedsontwikkelingen in en rond de binnenstad. Er komen 1650 woningen en 1000 werkplekken.
Vijfhonderd elektrische deelauto's van MyWheels en We Drive Solar gaan in Utrecht stroom terugleveren aan het net bij veel stroomvraag.
De Autoriteit Consument & Markt (ACM) geeft akkoord aan stroomproducenten, batterijsystemen, elektrolysers en bedrijven om één aansluiting te delen.
Kies voor één overheidsaanpak in samenwerking met bedrijfsleven zodat bestaande ruimte beter wordt benut. Dat was een aanbeveling op het 19e BT Event.
Stedenbouwkundigen Caroline Newton en Wouter Veldhuis willen betere fysieke ruimte: ‘Terloopse ontmoetingen zijn cruciaal om je thuis te voelen.’
Dit jaar zijn ruim 5,5 miljoen tegels uit de grond gehaald, meer dan een derde van de tot nu toe gewipte tegels voor het NK Tegelwippen.
Gevoelsmatig onveilige groenvoorzieningen vragen om stedelijke programmering, aldus deskundigen. Een 24/7 levendigheid rondom groen maakt veiliger.
Door gedateerde uitgangspunten van netbeheerders is er een focus op warmtenetten, terwijl warmtepompen beter zouden passen bij dunbevolkte gebieden.
Waarom moeten we krampachtig omgaan met klimaatverandering, vraagt waterkundige Ties Rijcken zich af in de podcast Ruimte Zat!
Apeldoorn mag zich dit jaar de gezondste stad van Nederland noemen, aldus de Gezonde Stad Index 2024 van advies- en ingenieursorganisatie Arcadis.
De rekening voor een groene leefomgeving hoort niet alleen bij overheden te liggen, maar bij iedereen die er voordeel uit haalt, aldus Besters.
Een groot regionaal warmtenet voor 100.000 woningen in Twente heeft forse vertraging opgelopen door het uitblijven van de Warmtewet.
We weten dat er een probleem is met netcongestie is. We hebben de oplossingen al bedacht. Maar we doen niets, schrijft Jan-Willem Wesselink
Tijdens de Dag van de Stad is met een intentieverklaring de aftrap gegeven voor de City Deal Toekomstbestendige Gebiedsontwikkeling.
De Utrechtse wethouder Lot van Hooijdonk (GroenLinks) stopt naar tien jaar in deze functie. Dat heeft ze aangekondigd in een raadsbrief.
Gestapelde openbare ruimte is ook toe te passen op woontorens in Nederland, vertellen architecten van het bureau WOHA.
Onder de tem ORTESE (ontwerpen en realiseren van een toekomstbestendig energiesysteem in Emmen) worden in Emmen energie-oplossingen ontwikkeld.