Datum: woensdag 11 maart 2020

Tijd: 13:30 - 16:00

Locatie: Amersfoort

Categorie/thema: ECONOMIE

Vorm: Congressen & events

Op tal van punten lopen we tegen de grenzen van de stedelijke verdichting aan. Het is duurder, veel complexer, het duurt langer én het staat op gespannen voet met ruimtelijke adaptatie in het kader van klimaatverandering en vergroening voor gezondheid en leefbaarheid.

Ondertussen neemt de druk op de woningmarkt enorm toe. Na de crisis stonden de ontwikkelaars als eersten op het standpunt dat we weer nieuwe grote Vinex-achtige wijken moeten bouwen. Dat was te vroeg, omdat er nog veel ruimte in bestaand stedelijk gebied was en steden door verdichting sterker konden worden. Nu neemt de druk toe om toch ook nieuwe bouwlocaties buiten bestaand stedelijk gebied te zoeken. Maar wie neemt het initiatief daarvoor?

Samen met het netwerk van Stadszaken en ROm hebben we het op woensdagmiddag 11 maart over de Nieuwe Grote Woningbouwlocaties. Blijven we vasthouden aan het dogma van de verdichting of zoeken we toch ook naar ruimte buiten de grote stedelijke gebieden? Wie moet daarop de regie voeren? Wat kunnen we van de Rijksoverheid verwachten? We nemen u mee in de actuele discussie rond twee ontwikkellocaties:

  • BleiZo bij de ov-knoop Zoetermeer in de gemeente Lansingerland, waar het met name gaat om stedelijkheid versus behoud dorpse karakter;
  • Rijnenburg bij Utrecht, waar de gemeente een tijdelijk energielandschap wil inrichten, maar ontwikkelaars en naburige gemeenten ook willen bouwen.

Met in ieder geval de volgende sprekers

  • DenkWerk met de hoofdpunten uit hun advies Klein land, grote keuzes
  • Desiree Uitzetter, directeur Gebiedsontwikkeling BPD en bestuursvoorzitter van de NEPROM
  • Emiel Reiding, directeur NOVI
  • Bestuurders en beleidsadviseurs van de betreffende gemeente

Facts & figures

Wat: ROm/Stadszaken Debatseminar
Wanneer: Woensdag 11 maart 2020
Tijd: Inloop 13.30 uur. Programma 14:00 – 16:30 uur
Waar: Elba-Rec, Paulus Borstraat 41 Amersfoort
Kosten: 50 euro voor abonnees van de vakbladen van Elba-Rec / 100 euro voor niet-abonnees

Meer informatie en aanmelden via deze link.

 

Stadszaken
Paulus Borstraat 41 3812 TA Amersfoort
redactie@stadszaken.nl