Bedrijventerrein Hoogeveen-Riegmeer

Datum: woensdag 15 mei 2019

Locatie: Hoogeveen

Categorie/thema: SMART

Vorm: Reizen & summerschools

Aanmelden: Klik hier voor alle informatie en aanmelden

In Hoogeveen bouwen we aan het bedrijventerrein van de toekomst. Maar hoe werken we in de toekomst? En hoe ziet dan een ‘bedrijventerrein’ eruit? – Rondom steden liggen bedrijventerreinen waar logistieke en productiebedrijven in zijn gehuisvest. Maar hoe logisch is dat eigenlijk nog in een wereld vol 3D-printers, drones en zelfrijdende auto’s op waterstof? Ontwerp mee aan het bedrijventerrein van de toekomst tijdens onze Bootcamp op woensdag 15 mei in Hoogeveen! Trouwens, heet een bedrijventerrein in de toekomst nog wel bedrijventerrein?

Waar gaat het over?

In het zuiden van Hoogeveen ligt het toekomstige bedrijventerrein Riegmeer. Het is bestemd als een typisch gemengd bedrijventerrein waar vrijwel alles onder milieucategorie 5 is toegestaan, en met name interessant voor transport en logistiek. De vraag trekt aan en vanuit het bedrijfsleven is er behoefte aan nieuwe vierkante meters, met name voor de functie transport en logistiek. Maar is dat wat de gemeente echt nodig heeft in de toekomst? En hoe ziet die toekomst eruit? Vraag het futuristen en je ziet een wereld voor zelfrijdende auto’s en drones. Maar kijk naar het tempo waarin de energietransitie zich voltrekt, en je ziet dat de toekomst zich soms heel traag ontrolt.

In 1 dag ontwerpen we het bedrijventerrein van de toekomst. In een pressure cooker sessie gaan we in 3 stappen onderzoeken hoe onze toekomst veranderd door transities, welke gevolgen dat heeft voor de manier waarop we werken en we vertalen dat naar Hoogeveen. Hoe ziet een bedrijventerrein in Hoogeveen-Riegmeer er dan uit?

Dat doen we met jongprofessionals, medewerkers van de gemeente Hoogeveen en stakeholders van het bedrijventerrein.

Waarom meedoen?

– Omdat je wil leren over de toekomst van de stad/dorp, maar ook hoe we gaan werken
– Maar ook omdat je wil leren over transities en welke gevolgen die hebben
– Omdat je graag een volle dag bezig bent met een mooi inhoudelijk en vernieuwend onderwerp.
– En omdat je nieuwe mensen wil leren kennen.
– En je graag de competitie aangaat voor het beste ontwerp

Voor wie?

Aan deze bootcamp doen 3 groepen mee:

  • medewerkers van gemeente Hoogeveen
  • stakeholders die betrokken zijn bij het bedrijventerrein Riegmeer (ondernemers, eigenaren, belangenverenigingen, provincie, etc.)
  • en jongprofessionals hbo- en wo-studenten en pas afgestudeerden met verschillende inhoudelijke achtergronden (ruimtelijke ordening, logistiek, bestuurskunde, sociologie, economie, etc.)

Je bent geschikt als je begrijpt dat er voor ingewikkelde problemen geen eenvoudige antwoorden volstaan. En soms ook wel. Je hebt een achtergrond in ruimtelijke ordening, externe veiligheid, sociaal of economisch of iets anders interessants, want verder out-of-the-box is ook welkom. Wij zijn blij met omdenkers en dwarskijkers.

Aan deze bootcamp kunnen in totaal 36 mensen deelnemen. Zij worden ingedeeld in groepen van 6 groepen van 4 deelnemers die met elkaar in competitie gaan. De beste groep wint 900 euro.

Programma & deelnemen

De Bootcamp is op woensdag 15 mei van 9.30 tot 20.00 uur in Hoogeveen. We zijn op dit moment druk bezig met het finetunen van het programma.

Deelname aan de Bootcamp is gratis en inclusief eten en drinken. Je kunt je hier inschrijven.
Let op: de officiële inschrijving sluit op vrijdag 3 mei 2019. Aanmeldingen die daarna binnenkomen, plaatsen we op de reservelijst.

Met wie?

We organiseren deze Bootcamp in opdracht van de gemeente Hoogeveen.

 

Kijk voor alle informatie en aanmelden op kennislabvoorurbanisme.nl. 

 

 

Stadszaken
Paulus Borstraat 41 3812 TA Amersfoort
redactie@stadszaken.nl