Datum: vrijdag 24 mei 2019

Tijd: 9.00 - 17.00 uur

Locatie: Hoogeveen

Categorie/thema: KLIMAAT

Vorm: Reizen & summerschools

Aanmelden: Klik hier voor alle informatie en aanmelden

In Hoogeveen geloven ze dat waterstof de toekomst is. Ze werken al aan een woonwijk op waterstof. Om te laten zien dat je waterstof veilig als brandstof kunt gebruiken voor woningen, bouwen we een tiny house op waterstof. Hoe dat huis eruit ziet, dat gaan we samen met jongprofessionals, experts uit het bedrijfsleven en van kennisinstellingen en de gemeente ontwerpen tijdens de Hackathon ‘Ontwerp het tiny house op waterstof’ op vrijdag 24 mei in Hoogeveen.

 Waar gaat het over?

In de zomer van 2018 hebben tijdens een Summerschool 23 jongprofessionals zich gebogen over het vraagstuk: hoe ontwerp je een veilige waterstofwijk? (Bekijk hier de eindresultaten van deze Summerschool). Het winnende plan was om een verplaatsbaar transparant huis te bouwen met waterstof als brandstof en waar mensen kunnen leren over het gebruik van waterstof. Door mensen te laten zien en ervaren dat een huis op waterstof veilig is, wil de gemeente Hoogeveen draagvlak creëren voor de waterstofwijk in Nijstad-Oost.

Hoe zo’n tiny house op waterstof eruit ziet, dat gaan we samen bedenken tijdens de hackathon op 24 mei. Dit doen we samen met jongprofessionals, experts uit het regionale bedrijfsleven, kennisinstellingen en medewerkers van de gemeente Hoogeveen. In een pressure cooker sessie van 1 dag werken we in teams aan een ontwerp voor het waterstof tiny house. We kijken daarbij naar 3 thema’s:

>> Technisch ontwerp. Hoe wordt het huis gebouwd? Welke materialen zijn nodig? Hoe groot wordt het? Hoe wordt er omgegaan met duurzaamheid? Kan er circulair worden gebouwd?
>> Inhoud. Welke informatie gaat er verteld worden? Op wat voor manier gaat dit verteld worden? Moet het interactief worden of niet? Wat is de doelgroep? Waar komt het te staan?
>> Realisatie. Koppelen we er een verdienmodel aan? Wat wordt er van de sponsoren gevraagd? Komen er budgetten voor het ontwerp en de inhoud? Wat is de levensduur?

Aan het eind van de dag MOET er een ontwerpconcept liggen. Het beste ontwerp gaan we daadwerkelijk bouwen!

Voor wie?

Je bent geschikt als je (basis)kennis hebt van waterstof, ontwerpen, communicatie, circulariteit, bouw, materialen of als je simpelweg mee wilt werken aan een tof project.

We zoeken jongprofessionals die nog studeren of net aan het werk zijn. Je hebt een achtergrond in bouwkunde, ontwerpen, (energie)techniek, bedrijfskunde, economie of communicatie, of iets anders interessants, want verder out-of-the-box is ook welkom!

We zoeken experts uit het bedrijfsleven en van kennisinstellingen die kennis hebben van (waterstof)techniek, bouwmaterialen, financiering, of iets anders waarvan je denkt dat nodig is voor het ontwerpen en bouwen van het waterstof tiny house. Als expert kun je deelnemen aan de Hackathon en zo kennis en expertise delen.
Wil je als bedrijf op een andere manier betrokken worden bij het waterstof tiny house (bijvoorbeeld financieel of in natura)? Mail dan naar de organisatie van de Hackathon, Wendolijn Beukers.

En we zoeken medewerkers van de gemeente Hoogeveen die hun kennis en expertise willen delen op het gebied van vergunningen, milieu- en veiligheidseisen, communicatie en duurzaamheid.

Aan deze Hackathon kunnen 45 mensen deelnemen. Dus meld je snel aan!
Aanmelden kan tot vrijdag 10 mei 2019. Bij meer dan 45 aanmeldingen maken we een inhoudelijke selectie op basis van achtergrond, expertise en motivatie. 

Op de webiste van Kennisab voor Urbanisme kunt u alle informatie terugvinden.

 

Stadszaken
Paulus Borstraat 41 3812 TA Amersfoort
redactie@stadszaken.nl