Datum: maandag 13 mei 2019 maandag 13 mei 2019

Tijd: 9.30 - 17.00 uur

Locatie: Paulus Borstraat 41, Amersfoort

Hoofdspreker: Drs. Akshaya de Groot (Geluksdoctorandus, Jeremy Bentham Instituut) & Angelique Nossent (landschapsontwerper, Gemeente Rotterdam)

Categorie/thema: RUIMTE

Vorm: Masterclasses

Aanmelden: Meld u direct aan

Masterclass De Gelukkige Stad 
- Hoe ontwerp, beleid en beheer bijdragen aan gelukkige gebruikers in de openbare ruimte

Iedereen streeft naar geluk, of noem het kwaliteit van leven. En de openbare ruimte kan daaraan bijdragen. Maar hoe ontwerp je op straattegelniveau een gelukkige openbare ruimte? Geluk in deze context is geen zweverig begrip, maar meetbaar en te koppelen aan concrete stedelijke factoren die bijdragen aan het geluk van de gebruikers. Bijvoorbeeld werken geveltuintjes wel of niet? En wat is de impact van shared space, als dit ook als uitsluitingsmechanisme werkt (het recht van de sterkst)?

In de ontwerpmasterclass ‘De Gelukkige Stad’ op maandag 13 mei 2019 leert u over hoe u geluk en sfeer stimuleert in de openbare ruimte. Oftewel leer ontwerpen met lef!

LEREN: U leert over geluk en sfeer, hoe het werkt in de menselijke psyche, en hoe je dat vertaalt naar een centrummilieu en in een woonwijk.
INZICHT: U krijgt inzicht in de concrete ontwerpspecificaties voor geluk en sfeer in de openbare ruimte. 
DOEN: U gaat een 3D-ontwerp maken van (een deel van) de gelukkige openbare ruimte. 

WAAROM MEEDOEN
De stedelijke ruimte wordt steeds intensiever benut, niet alleen in de grote steden, maar ook in kleine dorpen waar mensen steeds meer nabij voorzieningen willen wonen. Door demografische transitie wonen mensen langer thuis en steeds meer mensen wonen alleen. Uit onderzoeken blijkt dat mensen in een prettige openbare ruimte minder stress ervaren, ze ontmoeten hier anderen wat bijdraagt aan het gevoel van samenleven, en bewegen maakt dat mensen zich vitaler voelen.

VOOR WIE
Voor professionals die zich dagelijks bezighouden met de fysieke leefomgeving, in zowel ontwerp als beheer. Zoals ontwerpers, beheerders en beleidsmakers die werkzaam zijn bij gemeenten, maar ook stedenbouwkundigen, adviseurs en landschapsarchitecten uit de private bedrijfstak.

DATA: 1-daagse masterclass op 13 mei 2019
LOCATIE: Paulus Borstraat 41 in Amersfoort
TIJD: 9.30 - 17.00 uur, ontvangst en koffie vanaf 9.00 uur.

DEELNAMEKOSTEN: € 450 excl. BTW.
Komt u samen met een collega? Dan krijgt u € 100, - korting en betaalt u € 800 excl. BTW* voor 2 personen!
* 2 deelnemers van hetzelfde bedrijf op één formulier aangemeld, met een gezamenlijke factuur.

DIRECT AANMELDEN

 

 

Stadszaken
Paulus Borstraat 41 3812 TA Amersfoort
redactie@stadszaken.nl