In dit dossier over de energietransitie vindt u alle nieuwsberichten, opinies en achtergrondverhalen die te maken hebben met de energietransitie in Nederland en het effect die deze transitie heeft op de fysieke leefomgeving. Wilt u zelf een bijdrage leveren aan het energietransitie-dossier op Stadszaken of heeft u een goed idee waar wij over zouden kunnen schrijven, neem contact met ons op via redactie@stadszaken.nl. Meld je ook aan voor de tweewekelijkse nieuwsbrief van Stadszaken en mis geen energietransitie-nieuws meer

In het dossier Stedelijke Verdichting volgen wij de ontwikkelen op het gebied van inbreiding en transformatie. Hoe maken we aantrekkelijke woonmilieus van bestaande gebieden, hoe behouden we ook ruimte voor andere functies als werken en welke rol kunnen provincies, gemeenten, ontwikkelaars en woningcorporaties pakken om processen te versnellen. Wilt u zelf een bijdrage leveren aan het dossier Stedelijke Verdichting op Stadszaken of heeft u een goed idee waar wij over zouden kunnen schrijven, neem contact met ons op via redactie@stadszaken.nl. Meld je ook aan voor de tweewekelijkse nieuwsbrief van Stadszaken en ontvang gratis vakinhoudelijke verhalen over stedelijke verdichting in Nederland.

 

De komende tien jaar zijn in de provincie Utrecht zevenduizend extra middenhuurwoningen met een huurprijs tussen €720 en €1000 nodig. De bouw van middenhuurwoningen kent echter nog vaak knelpunten. Versnelling is nodig om dit segment een boost te geven. De Provincie Utrecht organiseert daarom de Challenge Middenhuur. Zes partijen zijn nog volop in de race en presenteren dit voorjaar hun ideeën en plannen. Dit voorjaar maakt de jury de winnaar bekend.

Lees volledige omschrijving

Stadszaken
Paulus Borstraat 41 3812 TA Amersfoort
redactie@stadszaken.nl