Menu
Overheden, corporaties en marktpartijen hebben op de Woontop hun handtekening gezet onder concrete afspraken, onder meer voor 75.000 nieuwe woningen.
Zowel vastgoedbelegger ARE als ook woningcorporaties kijken naar klimaatrisico's voor vastgoed, via een methodiek van Dutch Green Building Council.
gemeenten en private partijen maken digitale tweelingen steeds beter toegankelijk en eenvoudig inzetbaar voor andere partijen, bleek op SCEWC.
Hoe creëren we gebieden waar mensen gezond en veilig kunnen leven? Dat is misschien wel de belangrijkste bouwkwestie, aldus de Rijksbouwmeester.
Het nieuwe stadsdeel Zuiderhage is een ambitieuze schaalsprong voor Lelystad. 'Samenwerking met het Rijk, markt, maar ook bewoners is essentieel.'
We moeten ruimtelijke keuzes gaan maken en meer combineren, stelde Keijzer van VRO tijdens Ruimtedialoog 2024. 'Landbouwgrond is niet onaantastbaar.'
Het wordt een landelijk dashboard waarmee steden via dezelfde ‘bril’ hun prestaties, zoals energieverbruik en woningmix, kunnen monitoren.
Met de transformatie van de Hans de Riesstraat Nederland mag de gemeente Alkmaar Nederland vertegenwoordigen bij de Green Cities Europe Award. De?stra
Met optoppen, ondertoppen, splitsen, woningdelen en nieuwbouw gaat de Stichting Ouderenhuisvesting Rotterdam (SOR) 2.000 woningen toevoegen.
Gemeenten mogen nog niet zomaar een drone inzetten. Welk nader onderzoek dat vraagt, vertellen Hans Nouwens en Kees Kerstens van de gemeente Breda.
De invulling van winkelruimte in steden kent geen voorgekauwde route. ‘Succesvolle retail vraagt om placemaking’, benadrukt Peter Koppers van ARE.
Huurders krijgen steeds vaker te maken met wateroverlast, stelt de Woonbond. Ook bij woningbezitters zien organisaties de meldingen toenemen.
Minister Keijzer wil niet inzetten op huurtoeslag om de bouwhaalbaarheid van studentenkamers te vergroten. Het ministerie kijkt liever naar de SBI.
Expert biobased bouwen Peter Fraanje vindt het de hoogste tijd voor een nationaal programma voor houtbouw. Amsterdam geeft al het goede voorbeeld.
De Finse stad Turku is op weg om in 2029 de eerste klimaatneutrale stad van Europa te worden. Climate Director Risto Veivo vertelt hoe ze dat doen.
Het Spaanse Pontevedra weert al vanaf 1999 met succes auto's uit de stad. Vijf adviezen aan andere steden.
Energiebedrijf Alliander onderzoekt samen met een groot consortium de mogelijkheden voor een balanswijk. In 2030 hopen ze de eerste te verwelkomen.
Twintig gemeenten krijgen subsidiegeld voor 1.806 flexwoningen. Omdat de aanvragen achterblijven gaat het ministerie de regeling mogelijk aanpassen.
Het innovatieve bouwsysteem WikiHouse heeft haar pilot afgerond en zoekt partners die willen helpen uitbouwen. De projectenportefeuille zit al vol.
In de strijd tegen netcongestie kunnen provincies en gemeenten op vier punten bijdragen, zei adviesbureau AT Osborne tijdens de Schakeldag.
Ai en gebiedsontwikkeling gaan hand in hand, mits dat zorgvuldig gebeurt. Hoogleraal Sennay Ghebreab bracht op het VNG Jaarcongres vier adviezen.
Hoe gaat het met de winkels in binnensteden? Peter Koppers, fund manager bij Achmea Real Estate, schijnt zijn licht op vijf misverstanden over retail.
De gemeente Krimpenerwaard opent volgend jaar het meest duurzame en circulaire gemeentehuis van Nederland.
Als we de circulaire economie echt een slinger willen geven moeten we naar het fiscale stelsel kijken, betoogde Cécile van Oppen op Urban Future.
Via een digital twin helpt project Live bij het maken van ruimtelijke beleidskeuzes. Hoe implementeer je als gemeente dit product in je proces?
Smart city-projecten zoeken steeds meer verbinding met elkaar. Dat is een belangrijke constatering op de Slimme Stad Parade donderdag in Utrecht.
De verdichtingspotentie in Nederlandse naoorlogse buurten is groot. Maar hoe benut je dat potentieel goed? De Bossche wijk De Haren laat het zien.
De NEPROM-prijs 2024 is gewonnen door Cruquius Amsterdam. Dat maakte juryvoorzitter Josja van der Veer vandaag bekend tijdens de DVDP in Den Bosch.
Nieuwbouwwoningen moeten per direct met waterbesparende maatregelen worden gebouwd, vindt de Unie van Waterschappen (UVW). Anders dreigen tekorten.
De Hoge Raad dreigt een streep te halen door het huurverhogingsbeding voor huurcontracten van de afgelopen jaren. De sector vreest een miljardenstrop.