Zeeuws burgerinitiatief mondt uit in windpark van € 215 mln

Zeeuws burgerinitiatief mondt uit in windpark van € 215 mln

Met de inleg van in totaal 7,5 miljoen van 4000 leden, lukte het de Zeeuwse cooperaties Zeeuwind en Deltawind 215 miljoen aan marktinvesteringe los te krijgen. De bouw van 34 windturbines van elk 3,5 megawatt die daarmee mogelijk wordt, is reeds van start gegaan.

In het Financieele Dagblad spreekt een woordvoerder van de cooperaties van 'het grootste burgerinitiatief van Nederland'. Het windmolenpark verrijst bij de Krammersluizen, een sluitzencompex op de grens van Zeeland en Zuid-Holland. Over twee jaar moet het project zijn opgeleverd.

De turbines worden gebouwd door de Duitse windturbinebouwer Enercon, die volgens het FD eigen vermogen inbrengt. Daarnaast is het windpark een lening aangegaan bij een consortium van vier banken: Rabobank, ING, ASN en het Japanse SNBC. Woensdag werden de laatste handtekeningen gezet, en werd de rente voor de komende 17 jaar vastgelegd.

(bron: FD)

De app van Stadszaken is gratis te downloaden via de Google Play Store en de App Store van Apple. Met de app heb je nieuws, opiniestukken en achtergrondverhalen over de fysieke inrichting van Nederland in een vloek en een zucht op het scherm van je smartphone of tablet. Een must-have voor de RO-professional en de liefhebbers van stedelijke en ruimtelijke trends.
Dit bericht delen via:

Gerelateerde artikelen