1 miljoen extra voor duurzame Blauwe Loper

Langste fietsbrug van Europa in Groningen

De Blauwe Loper wordt met een lengte van 800 meter de langste fietsbrug van Europa. De brug krijgt een beeldbepalend uiterlijk en moet een voorbeeld van duurzaamheid worden. Aannemers worden uitgedaagd om met een ontwerp te komen dat voldoet aan deze ambitieuze eisen. De provincie Groningen stelt daarom extra geld beschikbaar voor de aanleg van de Blauwe Loper, de nieuwe fiets- en voetgangersbrug over de rijksweg A7, tussen Blauwestad en Winschoten.

Aanvankelijk was er 5 miljoen euro beschikbaar; nu reserveert de provincie 6 miljoen euro voor de brug. De gemeente Oldambt draagt 500.000 euro bij, waarmee in totaal 6,5 miljoen beschikbaar is. Als Provinciale Staten akkoord gaan, kan de aanbesteding dit najaar van start gaan. Naar verwachting kan de bouw dan in 2019 beginnen.

Onderdelen Blauwe Loper
De Blauwe Loper bestaat eigenlijk uit vier bruggen: over het Winschoterdiep, de Rijksweg A7, de ecologische zone en het Oldambtmeer. Het brugdeel over het Winschoterdiep wordt beweegbaar om ook  schepen met een staande mast te kunnen laten passeren. In Winschoten sluit de brug aan op de fietsroute via de Hoorntjesweg naar het centrum. Ook komt er een  aansluiting op het Stadspark in Winschoten.

Makkelijker bereikbaar
Met de komst van de Blauwe Loper kunnen bewoners vanuit Blauwestad gemakkelijker bij de voorzieningen in Winschoten komen, zoals scholen of winkels. Omgekeerd kunnen inwoners van Winschoten zo sneller naar recreatieve voorzieningen in Blauwestad.

De app van Stadszaken is gratis te downloaden via de Google Play Store en de App Store van Apple. Met de app heb je nieuws, opiniestukken en achtergrondverhalen over de fysieke inrichting van Nederland in een vloek en een zucht op het scherm van je smartphone of tablet. Een must-have voor de RO-professional en de liefhebbers van stedelijke en ruimtelijke trends.
Dit bericht delen via:

Gerelateerde artikelen