De uitbreiding van luchthaven Lelystad wordt niet verder vertraagd. Het vliegveld kan op 1 april 2019 open voor grote vliegtuigen.

'Lelystad' in 2019 open

De uitbreiding van luchthaven Lelystad wordt niet verder vertraagd. Het vliegveld kan op 1 april 2019 open voor grote vliegtuigen. Dat schrijft staatssecretaris Sharon Dijksma vandaag aan de Tweede Kamer.

Oorspronkelijk zou de regionale luchthaven vanaf april 2018 al vluchten overnemen van Schiphol. Door vertraging bij de Luchtverkeersleiding Nederland (LVNL) moest de staatssecretaris eind november echter melden dat de opening 'ergens in 2019' zou plaatsvinden. De vertraging bij LVNL kwam ondermeer voort uit onvrede over een dreigende salariskorting voor luchtverkeersleiders. Hierdoor ontbrak het aan de motivatie te werken aan nieuwe vliegroutes in het drukke luchtruim rond Lelystad. LVNL stelt nu dat het opening op 1 april 2019 'haalbaar en realistisch' acht. Er is zelfs ruimte om eventuele vertraging op te vangen.

(Bron: FD)

De app van Stadszaken is gratis te downloaden via de Google Play Store en de App Store van Apple. Met de app heb je nieuws, opiniestukken en achtergrondverhalen over de fysieke inrichting van Nederland in een vloek en een zucht op het scherm van je smartphone of tablet. Een must-have voor de RO-professional en de liefhebbers van stedelijke en ruimtelijke trends.
Dit bericht delen via:

Gerelateerde artikelen