Gratis fietspompen langs drukke routes

Rotterdam geeft fietsers lucht

De gemeente Rotterdam wil de stad aantrekkelijker maken voor fietsers. Om hen bij te staan, worden op 14 plekken langs drukke fietsroutes gratis fietspompen geplaatst. De eerste pomp staat op het Hofplein. ‘Extra lucht voor onderweg maakt de fietstocht comfortabeler. We willen een ideale fietsstad worden’, aldus wethouder Pex Langenberg van Vervoer en Duurzaamheid. ‘We hopen dat zo steeds meer mensen de fiets pakken en de auto laten staan.

De Rotterdamse Fietsersbond heeft met de gemeente meegedacht over geschikte locaties voor de door Falco vervaardigde fietspomp. De pompen, die geschikt zijn voor de banden van alle soorten fietsen, staan niet dicht bij openbare fietsenstallingen, fietsenmakers of fietsverhuurpunten. De kans is groot dat daar al een pomp aanwezig is.

Tot eind 2018 bekijkt de gemeente of de pompen gebruikt worden en hoe de pompen functioneren. Bij de evaluatie wordt onder andere de online fietscommunity fietsfan010 betrokken.

 

De app van Stadszaken is gratis te downloaden via de Google Play Store en de App Store van Apple. Met de app heb je nieuws, opiniestukken en achtergrondverhalen over de fysieke inrichting van Nederland in een vloek en een zucht op het scherm van je smartphone of tablet. Een must-have voor de RO-professional en de liefhebbers van stedelijke en ruimtelijke trends.
Dit bericht delen via:

Gerelateerde artikelen