Advertentie
De kogel is door de kerk. Rijkswaterstaat, ProRail en gemeente Amsterdam gunden vandaag het project Zuidasdok aan het internationale consortium van Heijmans

Zuidasdok naar Heijmans, Fluor en Hochtief

De kogel is door de kerk. Rijkswaterstaat, ProRail en gemeente Amsterdam gunden vandaag het project Zuidasdok aan het internationale consortium van Heijmans, Fluor en Hochtief. Daarmee versloeg het consortium de Nederlandse combinatie BAM, TBI en VolkerWessels. Die krijgt nog tot medio februari de gelegenheid bezwaar aan te tekenen.

Het gaat om een van de grotere infrastructurele werken in Nederland de komende jaren. Bij het zakencentrum moet de snelweg A10 onder de grond komen te liggen. Ook wordt de snelweg van vier naar zes rijstroken per richting verbreed.

De bouwcombinatie gaat het project voor €990 mln uitvoeren. Met die prijs prijs zitten de bedrijven 6,5% onder de bovengrens die was opgegeven voor de bouwopdracht.

Het Rijk, gemeente Amsterdam, de Vervoerregio Amsterdam en de provincie Noord Holland financieren het project, dat als doel heeft meer ruimte te bieden voor de ontwikkeling van het zakencentrum.

Dit bericht delen via:

Gerelateerde artikelen