De gemeente Tilburg hoopt de veiligheid en leefbaarheid van het terrein te verbeteren in samenwerking met Interpolis en Philips. De samenwerking tussen de ondernemers op het bedrijventerrein raakte al in een stroomversnelling door de installatie van een parkmanager en nu gaat de gemeente investeren in slimme straatverlichting op het bedrijventerrein.

Slimme verlichting

Het bedrijventerrein is sinds vandaag een omgeving waar ondernemers hun omgeving veiliger en duurzamer kunnen maken. Eén van de innovaties op het gebied van slimme technologie is een speciale app waarmee ondernemers de verlichting in zowel openbare als in eigen ruimten kunnen aanpassen. Via de app kunnen ze ook een melding ontvangen wanneer de slimme verlichting bewegingen detecteert. 

Sociale cohesie

Verder versterkt de app de sociale cohesie tussen de ondernemers. In de app is er een bedrijventerrein-community waar ondernemers onveilige of ongewenste situaties met elkaar kunnen delen.

Daarnaast biedt de app de mogelijkheid toegang te krijgen tot de expertise van Interpolis op het gebied van veiligheid en preventie, zodat ondernemers hun vragen daarvoor snel beantwoord zien. Via de app kunnen ondernemers ook directe chatgesprekken aangaan voor specifieke situaties of vraagstukken.