Noordanus roept op tot nieuw bedrijventerreinbeleid

Hoe verdienen we straks nog ons geld? Burgemeester van Tilburg Peter Noordanus maakt zich zorgen over het verdienend vermogen van Nederland. Hij ziet de economie in rap tempo veranderen en mist effectief rijksbeleid.

In de afgelopen maanden heeft een expertteam op verzoek van SKBN onderzoek gedaan naar de vraag: hoe verdienen we in de toekomst ons geld in Nederland? Noordanus, voorzitter van het expertteam gaat in een digitale boodschap in op de inhoud van het manifest dat is ontwikkeld in opdracht van SKBN met de input van dit expertteam:

  • Peter Noordanus (burgemeester gemeente Tilburg)
  • Henry Meijdam (directeur IPO)
  • Co Verdaas (adviseur OverMorgen)
  • Friso de Zeeuw (hoogleraar TU Delft)
  • Ruud Bergh (oud-directeur SADC)

De uitkomsten van de verschillende bijeenkomsten van de experts wordt door Buck Consultants International uitgeschreven in het manifest met de werktitel ‘Het nationaal verdienvermogen en de cruciale rol van de regio's’. Dit manifest verschijnt binnenkort, maar u kunt hier al de oproep van Peter Noordanus zien en horen waarin hij ingaat op de begrippen kansenplanning en versnellingsagenda’s. Klik op de foto voor de complete video.

Klik op de foto voor de complete video

 

De app van Stadszaken is gratis te downloaden via de Google Play Store en de App Store van Apple. Met de app heb je nieuws, opiniestukken en achtergrondverhalen over de fysieke inrichting van Nederland in een vloek en een zucht op het scherm van je smartphone of tablet. Een must-have voor de RO-professional en de liefhebbers van stedelijke en ruimtelijke trends.
Dit bericht delen via:

Gerelateerde artikelen