Kinderen kunnen zich uren vermaken op de grote speelplaats, losgaan in het skatepark en rondrennen tussen de fonteinen en de waterbakken. Naast deze interactieve elementen is het Raadhuisplein ook een uniek ontwerp waarin groene inpassingen als eilandjes over het plein verspreid liggen en banken van hoogwaardige kwaliteit uitnodigen om een plekje in de zon te zoeken.

Sun Deck

Voor de echte zonliefhebbers zijn er verschillende zonweides en het plein biedt met het Sun Deck, een bank van 150 meter die over het plein meandert, een ideale ontmoetingsplek. De Emmenaren lopen dan ook massaal uit naar dit plein als de zon schijnt en de temperatuur de 20 graden nog niet aantikt. 

In de avonduren toont een uniek lichtspel de groene elementen van de openbare ruimte en zijn de waterbakken op de bodem voorzien van lichtelementen. Kortom, zoals de jury van de Drentse Architectuurprijs 2016 al stelde.

‘De combinatie van plein en park, groen en water, actie en rust, fraai gekozen materialen en een spectaculair lichtontwerp blijkt een trekpleister voor bezoekers van alle leeftijden’

Het Raadhuisplein, ontworpen door het Duitse ontwerpbureau Latz + Partners, onderscheidt zich door de verscheidenheid aan functies zonder dat het rommelig wordt. Al met al heeft Emmen met het Raadhuisplein in combinatie met het Atlas-theater een openbare ruimte van internationale allure ontwikkeld.

Go Ahead Eagles-supporters vinden het plein zelfs zo mooi dat ze deze locatie vorig jaar uitkozen om eens een lekker potje te knokken met Hongaarse bezoekers.

Falco Award Beste Openbare Ruimte

Ook dit jaar organiseert vakblad Stedelijk Interieur weer de Falco Award Beste Openbare Ruimte. Tijdens het Landelijk Congres Openbare Ruimte in Leeuwarden wordt de prijs uitgereikt. Wilt u ook een openbare ruimte inzenden voor de award, nomineer deze direct via www.lcor.nl/award.