Het elektrisch rijden is in opkomst. Autofabrikanten brengen elektrische varianten op de markt en de populariteit van Tesla is ongekend. Daarom kreeg TecforRec 1,5 jaar geleden van de gemeente Venlo de vraag om een niet-zichtbare laadvoorziening te ontwikkelen. Het bedrijf zette de vraag door naar stagiairs Alain de Schutter van Avans Hogeschool en Aarnoud van Beelen van de HZ University of Applied Sciences.

Maatwerk

‘We zijn direct aan de slag gegaan met de maatwerkoplossing en al snel was het eerste ontwerp een feit. Nadat ons allereerste prototype van roestvrij staal ontwikkeld was, waren er naast de gemeente Venlo direct een aantal andere gemeenten met interesse in deze ondergrondse laadvoorziening’, stelt De Schutter

Volgens hem zit de kracht van de Streetplug in de eenvoud van een ondergrondse laadvoorziening in combinatie met de enorme technische uitdagingen die met de ontwikkeling van het innovatieve product overwonnen zijn.

Nominatie

De bedenkers sleepten met hun ontwerp een nominatie in de wacht voor de Accenture Innovation Award 2016. Verschillende toonaangevende autofabrikanten toonden direct a interesse in het product. ‘Dus wat begon als een maatwerkoplossing voor één gemeente is inmiddels een innovatie met internationale potentie’, aldus een trotse De Schutter.

Pilot

Op dit moment wordt de eerste Streetplug getest in Venlo. Het gaat hier om één laadvoorziening die is geplaatst bij het gemeentehuis. Deze wordt gebruikt door personeelsleden van gemeente Venlo en is te bedienen door middel van een afstandsbediening. Komende maanden worden er vijf tot tien Streetplugs geplaatst bij particulieren in Venlo, stelt Duurzaambedrijfsleven.nl.