Vooralsnog gaat het om een beperkte test, meldt het Amerikaanse persbureau Bloomberg. Er mag alleen worden gevlogen in de door FAA aangewezen testgebieden. Daarnaast moet Google moet eerst de veiligheid van zijn Project Wing-drone aantonen, voordat het apparaat buiten het zichtveld van een bestuurder mag vliegen. Google zegt de drone te gaan voorzien van kleine radiozendertjes die communiceren met vliegtuigen en andere drones in de omgeving. Zo moet worden voorkomen dat drones tegen elkaar botsen.

Veiliger in de lucht

De FAA heeft recent aangekondigd dat zij de regulering voor drones mogelijk wil versoepelen, als wordt aangetoond dat ze veilig zijn. In dat geval kunnen ze mogelijk zorgen voor een veiliger luchtruim. 'Vorige week nog zijn twee mensen overleden in verschillende ongelukken met sproeivliegtuigen', legt  Michael Huerta van het agentschap uit. 'Dat is precies het soort taak dat een klein onbemand vliegtuig kan doen met veel minder risico voor mensen en eigendommen op de grond.'

Amazon

De pilot van Google wordt de grootste tot nu toe met bezorgdrones in de Verenigde Staten. Concurrent Amazon maakte eerder bekend tests met bezorgdrones in het Verenigd Koninkrijk te gaan uitvoeren, omdat zij geen toestemming kreeg voor een dergelijke test. De webwinkel sloot daarvoor een overeenkomst met de Britse overheid. Amazon begint tijdens de test al direct met autonoom vliegen, buiten het zicht van een piloot.

Bron: Bloomberg