Sittard-Geleen komt jaarlijks 2,5 miljoen euro tekort voor het vervangen van wegen, openbare verlichting en bomen. Lapwerk moet acute problemen verhelpen

Lapwerk door geldgebrek

Sittard-Geleen komt jaarlijks 2,5 miljoen euro tekort voor het vervangen van wegen, openbare verlichting en bomen. Daardoor vlucht de gemeente in tijdelijke oplossingen voor acute problemen, waardoor de beheerkosten weer toenemen. Dat schrijft regionale omroep L1 vandaag op haar website.

Jaarlijks zou een budget van 8,7 miljoen euro nodig zijn om de vervangingskosten te kunnen dekken in de gemeente Sittard-Geleen. Maar er is 'slechts' 6,3 miljoen euro beschikbaar. De achterliggende oorzaak van het tekort is dat het budget al bijna 10 jaar niet is aangepast aan de inflatie, schrijft de regionale omroep L1 op haar nieuwssite.

Volgens de omroep zijn de gevolgen van het geldtekort inmiddels zichtbaar in de openbare ruimte, en hoorbaar. Er zijn meer klachten over achterstallig onderhoud en er is een toename van het aantal reparaties. Ook de omvang van noodzakelijke reparaties wordt groter. Omdat wordt gevlucht in 'tijdelijke oplossingen' voor acute problemn, stijgen de beheerkosten weer, aldus L1.

Dit bericht delen via:

Gerelateerde artikelen