Bestaande koopwoningen waren in juni 4,6 procent duurder dan in juni 2015. Dat is de grootste stijging in bijna 9 jaar.

Prijs koopwoningen in 9 jaar niet zo hard gestegen

De prijzen van koopwoningen waren in juni 2016 4,6 procent duurder dan in juni 2015: de grootste stijging in bijna 9 jaar. Dit blijkt uit onderzoek naar de prijsontwikkeling van bestaande particuliere koopwoningen in Nederland van CBS en het Kadaster.

Sinds juni 2013 is weer een stijgende trend te zien in de prijsontwikkeling van koopwoningen. Het gemiddelde prijsniveau ligt op dit moment nog niet zo hoog als de piek in augustus 2008, toen de woningprijzen 13,8 procent hoger lagen dan nu.

prijsontwikkeling koopwoningen

Meer verkocht

Het Kadaster meldt dat het in juni 17.862 verkochte woningen registreerde. In het eerste halfjaar van 2016 zijn 93.212 woningen verkocht. Dat is bijna een kwart meer dan in dezelfde periode in 2015.

Bron: CBS
De app van Stadszaken is gratis te downloaden via de Google Play Store en de App Store van Apple. Met de app heb je nieuws, opiniestukken en achtergrondverhalen over de fysieke inrichting van Nederland in een vloek en een zucht op het scherm van je smartphone of tablet. Een must-have voor de RO-professional en de liefhebbers van stedelijke en ruimtelijke trends.
Dit bericht delen via:

Gerelateerde artikelen