In Groningen zijn bruggen niet hittestressbestendig. In de stad gaan ze woensdagmiddag vanwege de hitte niet meer open.

Groningse bruggen niet hittestressbestendig

De bruggen in de stad Groningen gaan woensdagmiddag vanwege de hitte niet meer open. De hitte kan voor technische problemen zorgen, zo liet de gemeente weten.

De gemeente Groningen liet woensdagmiddag weten dat ijzeren delen van bruggen aan het uitzetten zijn. Een aantal bruggen laat momenteel effecten zien die kunnen leiden tot schade. De verwachting is dat in de komende uren de temperatuur nog verder stijgt. Om te voorkomen dat bruggen daadwerkelijk beschadigen en verkeer vastloopt door niet meer zakkende bruggen wordt de bediening vanaf nu stilgelegd.

Schepen naar jachthavens

Vanaf 15.00 uur werden de bruggen in de kanaalvakken met scheepvaart (het Verbindingskanaal, de Hoge der Aa en de Lager der Aa, het Reitdiep en het Noord Willemskanaal) voor de laatste keer bediend om de tussenliggende scheepvaart door te laten. Sindsdien is er tot vlak voor sluiting van de dienst geen bediening. Wanneer de techniek het toelaat, zullen de bruggen voor schepen die de stad in willen varen om 19:00 uur nog kort bediend worden om de schepen naar de Groninger jachthavens te begeleiden, zo meldt de gemeente op haar site.

Donderdag worden lagere temperaturen verwacht. Naar verwachting zullen de Groninger bruggen dan weer normaal bediend kunnen worden.

De app van Stadszaken is gratis te downloaden via de Google Play Store en de App Store van Apple. Met de app heb je nieuws, opiniestukken en achtergrondverhalen over de fysieke inrichting van Nederland in een vloek en een zucht op het scherm van je smartphone of tablet. Een must-have voor de RO-professional en de liefhebbers van stedelijke en ruimtelijke trends.
Dit bericht delen via:

Gerelateerde artikelen