De onderste vijf verdiepingen van De Schilde worden geschikt gemaakt voor bedrijven en startups die zich bezighouden met stadslandbouw en innovatie.

Stadslandbouw in voormalige Philips-fabriek

De onderste vijf verdiepingen van De Schilde, de voormalige tv-fabriek van Philips in Den Haag, worden geschikt gemaakt voor bedrijven en startups die zich bezighouden met stadslandbouw, innovatie en duurzaamheid. Dat heeft het Haagse college van B en W vrijdag 15 juli besloten.

Afgelopen mei werd op het dak van het grotendeels leegstaande pand al de grootste stadsboerderij van Europa geopend. Met het vrijmaken van de onderste vijf verdiepingen wordt nog meer aandacht besteed aan het thema. Wethouder Joris Wijsmuller: 'De Schilde wordt een toonaangevende hotspot voor nieuwe ideeën en technieken op het gebied van voedsel. Deze kennis wordt uitgewisseld met ondernemers in het Westland en onderwijsinstellingen als de Universiteit Wageningen. De producten kunnen worden geproefd in bijbehorende proeftuinen en in de horeca die op de begane grond komt.'

De gemeente verwacht ook positieve effecten voor de leefbaarheid en levendigheid van de omliggende buurt. 'De groente- en fruitmarkt gaat hier vruchten van plukken. Met nieuwe bedrijvigheid, extra werkgelegenheid en een veel aantrekkelijker pand met glazen puien op straatniveau.'

De gemeente Den Haag financiert de transformatie van De Schilde naar bedrijfsverzamelgebouw vanuit het Europese fonds Fonds Ruimte en Economie Den Haag (FRED).

Bron: Gemeente Den Haag
De app van Stadszaken is gratis te downloaden via de Google Play Store en de App Store van Apple. Met de app heb je nieuws, opiniestukken en achtergrondverhalen over de fysieke inrichting van Nederland in een vloek en een zucht op het scherm van je smartphone of tablet. Een must-have voor de RO-professional en de liefhebbers van stedelijke en ruimtelijke trends.
Dit bericht delen via:

Gerelateerde artikelen