De provincie Overijssel ontwikkelt vier natuurspeelplaatsen in samenwerking met Cool Nature, een initiatief dat spelen in de natuur bevordert.

Natuurspeelplaatsen: back 2 basics

De provincie Overijssel ontwikkelt vier natuurspeelplaatsen in samenwerking met Cool Nature, een initiatief dat spelen in de natuur bevordert. Bijzonder is dat kinderen actief worden betrokken bij de inrichting. Dicht bij huis in een avontuurlijke omgeving, dat is het streven.

Het gaat om speelplaatsen in Deventer, Hellendoorn, Olst-Wijhe en Wierden. Voor de speeltuinen – van tenminste twee hectare groot – is een subsidie beschikbaar van ruim 240.000 euro. Kinderen bepalen mede het ontwerp, waardoor ze volgens de provincie meer betrokken zijn bij natuur, landschap en het belang van een groene omgeving.

Overijssel volgt hiermee het voorbeeld van de provincie Gelderland, waar al eerder dergelijke speelterreinen zijn aangelegd in het kader van het Gelders klimaatprogramma Aanpakken en Aanpassen. Deze natuurspeelplaatsen zijn te vinden in onder meer Apeldoorn, Arnhem, Elst en Lichtenvoorde.

Dit bericht delen via:

Gerelateerde artikelen