‘Ik geloof sterk in de kracht van samenwerking tussen overheid en markt om prettige en duurzame leefomgevingen te realiseren. Desirée Uitzetter heeft een sterk fundament gelegd en ik ben vastberaden om haar werk voort te zetten en uit te breiden’, zegt Ronald Huikeshoven, managing director van gebiedsontwikkelaar AM over zijn benoeming.

‘Mijn doel is om NEPROM nog verder te profileren als een drijvende kracht achter maatschappelijke gebiedsontwikkeling en om innovatieve oplossingen te vinden voor de uitdagingen waar we samen voor staan.’

Huikeshoven brengt een schat aan ervaring mee en heeft een bewezen staat van dienst in de ontwikkeling van duurzame en inspirerende leefomgevingen. Bij AM heeft hij leidinggegeven aan verschillende grote gebiedsontwikkelingen zoals Weespersluis in Weesp, het Bajeskwartier in Amsterdam en Landgoed Wickevoort in Cruquius.

Daarnaast vervult Huikeshoven diverse bestuursrollen, waaronder voorzitter van de Stichting Kennis Gebiedsontwikkeling (SKG) en bestuurslid van de Dutch Green Building Council (DGBC).?

Bestuursleden

Het bestuur van de NEPROM bestaat met ingang van 3 juli verder uit de volgende personen: Heleen Aarts (Amvest), Maarten van Duijn (Heijmans), Gijsbert van Herk (Staedion), Phillip Smits (Blauwhoed), Robert Steenbrugge (Stebru) en Tobias Verhoeven (Synchroon). Het voorzitterschap van de NEPROM is een parttime onbezoldigde functie.

Eerder dit jaar werd voormalig Tweede Kamerlid en oud-wethouder van Schiedam Fahid Minhas aangesteld als directeur van de vereniging.