Kleiner wonen na een premie van 6.000 euro. In Den Haag krijgen bewoners geld en een doorstroommakelaar als ze ervoor kiezen om kleiner te wonen.

Kleiner wonen in ruil voor 6.000 euro

Kleine huishoudens die willen verhuizen van een grote sociale huurwoning naar een passende, kleinere huurwoning krijgen een steuntje in de rug van de gemeente Den Haag. De doorstroompremie van 6.000 euro is bedoeld voor huishoudens tot drie personen die in een sociale woning van vijf kamers of meer wonen.

Wethouder Joris Wijsmuller: 'We zien in de stad dat er nogal wat huurders in grote sociale huurwoningen wonen, die gezien hun levensfase best in kleinere woningen zouden willen en kunnen wonen. Denk aan ouderen of empty nesters: ouders waarvan de kinderen het huis uit zijn. En aan de andere kant zijn er gezinnen met vier of meer kinderen die naarstig op zoek zijn naar een grote sociale huurwoning. Met deze premie willen we die doorstroom een handje helpen.'

Den Haag heeft ongeveer 3.100 grote sociale huurwoningen met vijf kamers en een woonoppervlak van meer dan 80 m². Huurders die belangstelling hebben voor deze premie kunnen tot 1 september 2018 een aanvraag indienen. De regeling biedt voldoende ruimte om meer dan 100 grote sociale huurwoningen vrij te spelen voor grote gezinnen. Naast de premie krijgen huurders die willen verhuizen hulp van een doorstroommakelaar, die samen met hen op zoek gaat naar een nieuwe, passende woning.

Klik hier voor meer verhalen over het thema Wonen

Dit bericht delen via:

Gerelateerde artikelen