Van de 700 woningen krijgen 280 stuks een zorgfunctie. Naast de honderd sociale huurwoningen komen er zo'n 180 middenhuur/koop en nog eens 120 vrije sectorwoningen. Over de andere 300 woningen is nog niets bekend.

Op het voormalige Tergooiziekenhuis komt een huisarts, een fysiotherapeut, een apotheek, een tandarts, een zorghotel en een ambulancepost. Volgens het conceptplan blijft er dan nog ruimte over voor buurtfuncties, zoals een kapper, restaurant of wellnessvoorziening.

Het gaat om plannen voor een nieuwe Blaricumse woonwijk, met de naam Craibosch. Het moet ‘een groene plek worden om te wonen en te werken', klinken de plannen. Het terrein ligt vlak naast de A1 en een bushalte.

Vorige week tekenden de gemeente Blaricum, eigenaren DHG, Berkely Investments, Rosewood Group en ontwikkelaar Inspire Real Estate een overeenkomst. Na de zomer moet de gemeente het conceptplan vaststellen.

De nieuwe wijk komt op het terrein van het voormalige Tergooiziekenhuis, dat vorig jaar verhuisde. Vanaf begin mei tot uiterlijk half 2026 is het gebouw onderkomen voor 250 statushouders.