Een deel van de energie die nodig is voor het opladen van elektrische bussen kan gehaald worden uit de remenergie van de metro's. De vrijgekomen energie bij het remmen moet opgevangen en gekoppeld worden aan busladers. 

Het project heeft een manier gevonden om netcongestie te slim af te zijn, maar ook de uitstoot van broeikasgassen te verminderen en te besparen op energiekosten - en dat alles zonder impact op de dagelijkse metroactiviteiten’, staat in een nieuwsbericht op de site van AMS. 

Uit het onderzoek blijkt dat 15 procent van de remenenergie benut kan worden. Het percentage is laag, vanwege de kortstondige vrijgave van de energie. De rest van de energie voor de bussen wordt geleverd door station Noord, station Noorderpark en Amsterdam Centraal, meldt GVB in een nieuwsbericht 

Met de gevonden 15 procent kunnen twee busladers met ‘stroom’ worden gevoed. 

‘Om verduurzaming ten tijde van netcongestie niet te vertragen, zijn voor complexe infrastructuurvraagstukken slimme oplossingen nodig’. Dit onderzoek is een voorbeeld hiervan, zegt Stephan van Dijk, directeur Innovatie bij AMS Institute. 

AMS Institute, TU Delft en GVB blijven de komende jaren samenwerken aan het innovatieprogramma voor het Amsterdamse openbaar vervoer.