clean tech

Friesland wil meer clean tech in de regio 

Friesland heeft een eenmalige subsidie van € 83.000 beschikbaar gesteld voor het BeStart project, dat groeihulp biedt voor cleantech-startups. Met de subsidie hoopt de provincie een aantrekkelijk milieu te creëren voor jonge ondernemers in de bio-based en circulaire economie. 

 

Het project is een initiatief van ruim zeven bedrijven, twee gemeenten, de Rijksuniversiteit Groningen en de provincie Friesland. Het voornaamste doel van BeStart is het noorden van Nederland laten uitgroeien tot een regio met een grote kans op succes voor startende en doorgroeiende ondernemers. De focus wordt hierbij gelegd op ondernemers in de clean tech-sector. 

Schoner milieu

Cleantech of voluit Clean technology is een verzamelnaam voor vormen van technologie die bijdragen aan een schoner milieu en/ of zorgen voor energiebesparing. De provincie Friesland hoopt door het steunen van het BeStart project een beter startersklimaat te creëren en daardoor de werkgelegenheid en Friese economie te stimuleren.  

De subsidie maakt het mogelijk dat er twee keer per jaar een zogenaamd BeStart Accelerator programma wordt gehouden. Binnen dit programma, dat Cleantech-bedrijven de kans biedt versneld te groeien, is er ruimte voor ongeveer zestien startups en tien standups. 

De app van Stadszaken is gratis te downloaden via de Google Play Store en de App Store van Apple. Met de app heb je nieuws, opiniestukken en achtergrondverhalen over de fysieke inrichting van Nederland in een vloek en een zucht op het scherm van je smartphone of tablet. Een must-have voor de RO-professional en de liefhebbers van stedelijke en ruimtelijke trends.
Dit bericht delen via:

Gerelateerde artikelen