‘Als voorzitter kijk ik ernaar uit om samen met de leden te streven naar een stabiel investeringsklimaat voor de realisatie van duurzame en toegankelijke leefomgevingen’, zei Wensing bij zijn benoeming.

‘Hun bijdrage aan de oplossingen voor politieke en maatschappelijke uitdagingen, waar we als sector voor staan, zou ik graag breed willen uitdragen. We zijn als IVBN een belangrijke partner in de gesprekken over de grote maatschappelijke vraagstukken in de markt van wonen, winkelen en werken.’

Wensing volgt Gertjan van der Baan op. De CEO van Vesteda treedt af vanwege zijn vertrek bij Vesteda op 3 april 2024 waar hij ruim tien jaar eindverantwoordelijk is geweest. Hij was zeven jaar actief als bestuurslid van IVBN, waarvan de laatste drie jaar als voorzitter.

De samenstelling van het bestuur van IVBN is nu als volgt:

  • Wim Wensing (Amvest), voorzitter;
  • Mascha Hendrickx (Achmea Real Estate), penningmeester;
  • Edwin van de Woestijne (a.s.r. real estate) bestuurslid;
  • Bernd Stahli (NSI) bestuurslid;
  • Patrick Ruwiel (NLV) bestuurslid.

IVBN is in 1995 opgericht om de belangen van vastgoedfondsen en vastgoedvermogensbeheerders te behartigen en de bedrijfstak verder te professionaliseren

De leden hebben voor circa 50 miljard euro aan Nederlands onroerend goed in bezit en nog eens zo’n 50 miljard aan vastgoed in het buitenland. Zij beleggen in woningen, kantoren, winkels, bedrijfsruimten, parkeergarages en overig vastgoed.