De Europese Commissie heeft drie onderwerpen voor de projecten geselecteerd: duurzame stedelijke mobiliteit, de circulaire economie en de integratie van migranten en vluchtelingen. De uitgebreide beschrijving van deze onderwerpen, een handleiding en de Terms of Reference worden in september op de site van UIA bekendgemaakt aan iedereen die zich wil inschrijven.

In het najaar zal de UIA een workshop organiseren tijdens de Europese Week van de Regio’s en Steden (EWRC) in Brussel. Hier kunnen geïnteresseerde stakeholders meer te weten komen over de drie onderwerpen van de tweede call en kunnen ze hun innovatieve ideeën delen met Europese collega’s.

Call for proposals

De eerste UIA-call for proposals, van in totaal 80 miljoen euro, leverde 378 aanmeldingen op vanuit Europese steden op de onderwerpen energietransitie, stedelijke armoede, werkgelegenheid en vaardigheden in de lokale economie, en de integratie van migranten en vluchtelingen. Ook een aantal Nederlandse steden meldde zich aan. De selectieprocedure van deze call is nog steeds bezig. Na de zomer wordt bekendgemaakt welke steden vanuit het initiatief geld krijgen voor hun projecten.