Doel is om startups te vinden die relevante oplossingen bieden op het gebied van smart mobility en deze in de komende jaren samen met Shell willen implementeren. De Foundation zoekt naar oplossingen op de volgende vier gebieden:

  • CO2-reductie en minimaliseren energieverbruik
  • Efficiënter brandstofverbruik
  • Transportsystemen om de groeiende mobiliteitsvraag op te vangen
  • Disruptieve verdienmodellen

100.000 euro startkapitaal

Er staat 25.000 euro cash op het spel. De startup met de beste oplossing wint daarnaast professionele coaching en toegang tot het wereldwijde netwerk van Shell. Ook wordt door Shell Technology Ventures een converteerbare lening van 100.000 euro verstrekt. Get in the Ring is door Shell geselecteerd als een van de hoofdpartners voor het recruiten van veelbelovende startups voor de Challenge.

Toekomst met fossiele brandstoffen?

Opvallend is dat Shell-topman Ben van Beurden eerder dit jaar een schokgolf veroorzaakte toen hij zei dat onze auto’s de komende 30 jaar vooral op benzine en diesel zullen blijven rijden. Sterker nog, in een interview met Nieuwsuur op donderdag 4 februari benadrukte hij dat de vraag naar benzine en diesel de komende decennia wereldwijd alleen maar zal toenemen. De komende 10 jaar verwacht Van Beurden alle olie- en gasreserves van Shell aan te boren. ‘Ik pomp alles op wat ik kan oppompen om aan de vraag te kunnen voldoen’, verklaarde hij op tv.

Shell desinvesteerde in de ontwikkeling van duurzame energie en richt zich weer als vanouds op fossiele brandstoffen. Shell heeft zelfs grote moeite om bij de aanleg van nieuwe voorraden de snelheid waarmee het olie uit de bodem onttrekt bij te houden. De recente overname van de Britse gasreus BG (voorheen British Gas) moet dat probleem voor een deel verhelpen.

Deelname

Startups kunnen deelnemen door zich voor 20 augustus online in te schrijven op www.GetintheRing.co/Shell. In september zullen 5 finalisten worden geselecteerd die op 4 oktober mogen pitchen tijdens het afsluitende evenement in Den Haag.