We leven in een on-demand economie. Honderden start-ups spelen met hun dienst direct in op de behoefte van hun klanten. Immers, wat ik wil, moet nú gebeuren. Precies zoals ik het wil. Services zijn in onze netwerksamenleving altijd en overal beschikbaar. Een dagje on-demand leven kan er dan zo uitzien...

7.00 uur
Het is vrijdagochtend. Gisteravond was het te laat voor een doordeweekse dag. Je weet dat je slecht bent in vroeg opstaan na een latertje. Dus schakelde je de Daily Wake Up Call in vlak voor je ging slapen. Je wordt wakker gebeld door Harry, de wekservice heeft opnieuw zijn dienst bewezen. http://dailywakeupcall.weebly.com

8.30 uur
Vrijdagochtend werk je thuis. En dat betekent rustig ontbijten, zodra dit aan huis geleverd is. Warme broodjes, verse koffie en nog even een krantje erbij.
www.ontbijtservice.nl

on-demand leven

11.15 uur
Er gaat niets boven de koffie van Starbucks. En daarvoor hoef je niet meer naar de stad, ze bezorgen ook thuis. Bestellen maar, je heb het verdiend na die lange Skypevergadering.
www.starbucks.com.hk/menu/delivery

11.40 uur
Deurbel. Het blijft maar doorgaan met die bezorgdiensten vandaag. Maar ja, tijd om zelf groente en fruit te kopen had je vandaag niet, dus heb je het een uurtje geleden besteld.
www.instacart.com

12.30 uur
Is ook zo, morgen ga je naar een concert in de schouwburg. Maar je wasmand zit vol, met onder andere dat jasje dat je aan wilde. Het wordt echt tijd dat die wasmachine wordt gemaakt. Via de Washio-app laat je dezelfde middag je was ophalen. Morgen staat het weer fris voor de deur. En voor die wasmachine laat je ook direct iemand komen.
www.getwashio.com

13.00 uur
In je lunchpauze kun je gewoon een broodje eten. Maar je kunt ook een broodje eten samen met een gadgetexpert, die je ondertussen alle ins & outs uitlegt van die smart watch die je toch al wilde kopen. Hij komt gewoon bij je thuis.
www.goenjoy.com

13.40 uur
Mail van Marktplaats. De koper is akkoord met je tegenbod op de voetbalschoenen die jou te klein zijn geworden. Je stuurt hem je bankgegevens zodat hij het geld direct kan overmaken. En ondertussen zet je de verzending al in werking. Maak een foto van de schoenendoos en je pakketje wordt straks opgehaald door de koerier. Waarom moeilijk doen als het makkelijk kan?
http://shyp.com

on-demand leven14.20 uur
Tijd voor je laatste werkgerelateerde taak van vandaag: een afspraak buiten de deur met een klant. Je besluit de fiets te pakken, maar bent amper de straat uit of je band loopt leeg. Balen, je hebt hem vanavond ook nog nodig. Bicicare repareert op locatie. Snel bellen dus.
http://bicicare.nl

17.30 uur
Uiteindelijk ben je lopend naar de klant gegaan om nog redelijk op tijd te komen. Via Uber regel je een taxi terug. Wel zo makkelijk en ook betaalbaar. En Uber heeft nog meer te bieden. Eten op locatie.
www.uber.com
http://ubereats.com

19.00 uur
Hoe fijn is het als je tijdens het kijken naar je favoriete serie je nagels kunt laten verzorgen en je haar kunt laten knippen? Priv is wellness en verzorging aan huis. Klaar voor het verjaardagsfeestje van straks.
http://gopriv.com

20.00 uur
Een cadeau voor de jarige kan natuurlijk niet ontbreken. Maar waar tover je dat op vrijdagavond om deze tijd nog vandaan? Amazon levert binnen een uur met de nieuwe service Prime Now. Laat dat boek maar komen.
www.amazon.com/primenow

23.30 uur
Je bent eerder thuis gekomen van het feestje. Misschien was dat eten van UberEATS toch niet zo vers als beloofd. Je voelt je belabberd. Of zou er iets anders zijn? Je neemt het zekere voor het onzekere: on-demand dokter. Dan slaap je in ieder geval rustig.
http://getheal.com

Als onze agenda’s er allemaal zo uit zouden zien (en dat doen ze deels al), veranderen de stad, haar economie en haar logistieke processen. Wij zoeken de service niet meer op, de service komt naar ons toe. Ik wil het hier, ik wil het nu en ik wil het zo persoonlijk mogelijk.