Het voormalige veilinggebouw krijgt de naam 'Citrus Club' en moet volgens het consortium, onder leiding van winkelvastgoedontwikkelaar Prime Pitch, een herkenbare landmark worden in het M4H-gebied.
Uitgangspunt bij de herontwikkeling is volgens de eigenaar dat de historie en kwaliteit van het rijksmonument behouden blijft.
Eigenaar Prime Pitch heeft als doel dat ondernemers in het Makers District Rotterdam in het pand straks met elkaar gaan samenwerken. Ook moet het fungeren als een ontmoetingsplek voor bewoners uit de omliggende woonwijken in het M4H-gebied.
SKBN projectvisit naar M4H Rotterdam
M4H wordt een proeftuin voor circulaire economie. Wonen, werk en leren moeten straks hand in hand gaan in dit stadshavengebied, dat net zo groot is als de binnenstad van Rotterdam. Om een beeld te krijgen van de plannen organiseert SKBN dinsdag 2 februari aanstaande een projectvisit aan M4H. Tijdens dit event – deelname is gratis – krijgen deelnemers een rondleiding door dit havengebied en is het mogelijk om in gesprek te gaan met vertegenwoordigers van de gemeente Rotterdam en het Havenbedrijf over onder andere het belang van een goede mix van wonen en werken in een te revitaliseren gebied. Voor meer info en aanmelden: https://stadszaken.nl/agenda/skbn-projectvisit-naar-m4h-rotterdam
De Citrusveiling is een beeldbepalend gebouw in het Merwe-Vierhavensgebied dat nog in vrijwel in originele staat verkeert. Het pand is in 1951-1955 ontworpen door Hugh Maaskant en Bert van Dommelen en is sinds 2010 rijksmonument.
Dit pand is het tweede herontwikkelingsproject in korte tijd in M4H, waarin de gemeente Rotterdam en het Havenbedrijf aan een nieuw gebiedsconcept werken, waarbij wonen, onderwijs en (innovatieve) maakindustrie worden gecombineerd.
Het voormalige Ferro-terrein in het Galileipark in M4H, foto: Jan de Groen
In december werd bekend gemaakt dat Dura Vermeer een duurzaam bedrijfsverzamelgebouw gaat ontwikkelen op het terrein van chemiefabriek Ferro.
Het pand verrijst op de locatie waar nu nog het voormalige hoofdkantoor, dat dateert uit 1969, van de chemiefabriek staat.
Het nieuwe gebouw op het Galileipark krijgt 7.400 vierkante meter kantoorruimte en 700 vierkante meter aan bedrijfsruimte en biedt ruimte straks ruimte aan bedrijven en onderwijsinstellingen die met elkaar aan nieuwe technologieën werken op het gebied van energietransitie, mobiliteit en circulariteit.