Tijdens HackacityNL, een initiatief van Utrecht Region en gemeente Amersfoort, gaan ontwikkelaars 24 uur aan de slag met oplossingen voor de slimme stad.

Hacken voor de slimme stad

Vanavond om 18.00 uur begint HackacityNL, een initiatief van Utrecht Region en gemeente Amersfoort. Tijdens deze hackathon gaan ontwikkelaars 24 uur aan de slag met oplossingen voor de slimme stad.

Innovatieve concepten ontwikkelen voor duurzame, toekomstbestendige en uitdagende stationsgebieden, dat is de opdracht die de ontwikkelaars meekrijgen. Daarvoor maken ze gebruik van datasets van overheden, het bedrijfsleven, onderzoeksinstanties en Dataplatform. Daarnaast zijn speciaal voor HackacityNL sensoren van Munisense opgehangen rondom de stationsgebieden van Utrecht en Amersfoort.

De oplossingen moeten toegespitst zijn op de stationsgebieden van Utrecht en Amersfoort, maar daarnaast schaalbaar zijn naar cases wereldwijd. Wie dit het beste doet, krijgt (financiële) steun om zijn/haar oplossing te ontwikkelen met behulp van Atos, Deloitte en FIWARE Lab NL. Daarnaast stelt FIWARE Lab NL maximaal 25.000 euro beschikbaar voor een proof of concept-project in een stad die gebruikmaakt van het lab.

HackacityNL vindt plaats tijdens Campus Party NL in de Jaarbeurs Utrecht.

De app van Stadszaken is gratis te downloaden via de Google Play Store en de App Store van Apple. Met de app heb je nieuws, opiniestukken en achtergrondverhalen over de fysieke inrichting van Nederland in een vloek en een zucht op het scherm van je smartphone of tablet. Een must-have voor de RO-professional en de liefhebbers van stedelijke en ruimtelijke trends.
Dit bericht delen via:

Gerelateerde artikelen