De app toont basisvoorzieningen op één kaart overzichtelijk in beeld. Het gaat dan om toiletten, rustpunten, maar ook parkeerplekken. 

Organisatoren kunnen de app gebruiken om eigen informatie toe te voegen aan de basisinformatie van de gemeente. 

Behalve voor een prettig verblijf in de binnenstad, wijst de app ook de weg er naartoe. Dat wordt gedaan met een persoonlijk routeadvies. De app kan afwijkende routes kiezen en suggesties doen voor parkeergarages, OV en fietsroutes.  

Dit zorgt voor het spreiden van druktes in de stad. Ook is het mogelijk om een parkeerplek te reserveren in een gekozen parkeergarage. 

‘Hiermee willen we de binnenstad makkelijker bereikbaar maken voor iedereen’, zei wethouder toegankelijkheid Jeroen Bruijns bij de lancering van de app. 

‘De app is een goed hulpmiddel voor mensen met een beperking om snel praktische informatie te krijgen voor hun bezoek aan de stad of evenement. Dat zorgt voor een gastvrij verblijf in onze stad.’ 

Tijdens het toonaangevende SCEWC in Barcelona werden meer prijzen uitgereikt, onder meer in categorieën zoals governance, veiligheid, mobiliteit en smart city. Daar zaten geen Nederlandse genomineerden bij.