De nieuwe hub staat op bedrijventerrein Lage Weide en biedt plek voor 250 bezorgers en 120 elektrische bezorgwagentjes. Het toont de groei van de online super, die met distributiecentra dicht bij de klanten wil zitten. 

Vorig jaar opende Picnic ook al een hub in Lage Weide aan de Mesonweg, waar veel robots een groot deel van het werk automatiseren. Dat was nieuw voor het bezorgbedrijf. De nieuwe hub ligt op steenworp afstand hiervan. Ook in het zuiden van de stad is al een hub aanwezig.

Volgens medeoprichter Michiel Muller groeit het aantal klanten in de regio en kan het bedrijf hierdoor nog efficiënter werken: ‘Het aantal huishoudens dat gratis thuisbezorging van boodschappen ontvangt, blijft groeien in de regio Utrecht. Als reactie op deze groei zijn we op zoek gegaan naar een nieuwe locatie voor onze hubs.’

Meer klanten Picnic door centrale hub

Dit leidde volgens de medeoprichter tot de oprichting van één grote hub op een centrale locatie, waardoor ze nog meer klanten kunnen bedienen. De Picnic-hubs zijn samen goed voor 200.000 bestellingen per week. Vanaf de nieuwe hub rijden bezorgers naast Utrecht ook naar Breukelen, Harmelen en Maarssen.

Muller: ‘Hoewel het huidige verspreidingsgebied niet wordt uitgebreid, biedt de nieuwe hub wel mogelijkheden voor toekomstige uitbreiding naar andere locaties in de regio Utrecht. De ruimte en faciliteiten zijn aanwezig.’ 

Picnic werd in 2015 opgericht in Amersfoort. Inmiddels levert Picnic gratis boodschappen aan meer dan een miljoen huishoudens, verspreid over meer dan 120 plaatsen in Nederland. Daarnaast bezorgt het bedrijf ook boodschappen in Duitsland en Frankrijk.

De nieuwe hub mag dan wel de grootste zijn voor Picnic, het valt in het niet bij hubs van fysieke supermarkten. Zo bouwt de combinatie PLUS en Coop een distributiecentrum van 77.000 m² in Deventer. Op hetzelfde bedrijvenpark nam Aldi al een 'dc' van 48.000 m² in gebruik.