Voor de renovatie van het winkelcentrum, 'de grootste van de provincie Gelderland', heeft eigenaar Wereldhave met de gemeente Arnhem afgelopen week een intentieovereenkomst gesloten. De ontwikkelaar wil het overdekte winkelcentrum transformeren tot een 'Full Service Center'

Het 'nieuwe' Kronenburg beschikt straks over een mix van winkels die zich richten op het dagelijks leven van de bezoekers, aangevuld met diverse nieuwe functies zoals (avond)horeca, vrijetijdsbesteding, entertainment en fitnessruimtes.  

Daarnaast komen in het winkelcentrum voor de wijkbewoners maatschappelijke en kunst en cultuurvoorzieningen en een bestaande bibliotheek wordt fors uitgebreid.  

Aan de buitenkant van het uit de jaren zeventig stammende winkelcentrum moet ook veel gebeuren. Om af te komen van de 'bunkerachtige' gesloten uitstraling wil Wereldhave rondom het gebouw appartementen en stadswoningen realiseren. 

De functieverandering van het winkelcentrum is onderdeel van de ‘visie van Kronenburg’, waar de Arnhemse gemeenteraad begin dit jaar definitief groen licht voor heeft gegeven. Met deze visie zet de gemeente in op de bouw van 1.100 nieuwe woningen, een grootschalige vergroening en meer ruimte voor maatschappelijke voorzieningen in de wijk. Uitgangspunt is dat Kronenburg een levendige, inclusieve stadswijk wordt die het welzijn van de bewoners moet vergroten.  

Wereldhave start begin volgend jaar met het eerste deel van de verbouwing van het overdekte winkelcentrum. De werkzaamheden vinden gefaseerd plaats.