Zo zien de flexwoningen in de wijk Feijenoord er uit. Foto: Transformatiehaven

Rotterdam plaatst eerste van 2.000 flexwoningen voor starters

In Rotterdam-Zuid zijn de eerste flexwoningen geplaatst. Verspreid over de stad moeten in totaal 2.000 van deze woningen komen. Het zijn voornamelijk sociale huurwoningen die het beperkte aanbod voor zowel starters als herstarters op de huizenmarkt moeten verbeteren. 

De eerste 44 flexwoningen worden geplaatst in een appartementengebouw in de Rotterdamse wijk Feijenoord. De onderkomens variëren in grootte tussen de 21 en 64 vierkante meter.  

De woningen zijn geschikt voor één persoon of kleine gezinnen. De appartementen zijn volgens de gemeente Rotterdam afgewerkt en zuinig in energieverbruik.  

De interesse in de flexwoningen is groot, meldt de gemeente. Direct na de lancering van flexwoningenplan meldden zich ruim vijfhonderd belangstellenden. 

Jonge starters en mensen die dringend op zoek zijn naar woonruimte uit de directe omgeving van Rotterdam komen in aanmerking voor een flexwoning. Per locatie wordt maximaal een derde van de flexwoningen gereserveerd voor statushouders en mensen met een verblijfsvergunning. 

De flexibele woningen worden grotendeels prefab gebouwd. Voordeel is dat de fabricage korter is dan bij reguliere woningen. De woningen zijn duurzaam, zijn te hergebruiken en eenvoudig verplaatsbaar en nagenoeg CO2-neutraal.  

Ook in het stadsdeel Hoogvliet worden veertig flexwoningen geplaatst. Deze locatie ontving volgens de gemeente Rotterdam in een week tijd ruim tweehonderd inschrijvingen van woningzoekenden. Ook in vier andere wijken worden in de toekomst flexwoningen geplaatst. 

Voor de bouw en het verkrijgen van de benodigde subsidies werkt Rotterdam samen met het Rijk. 

Dit bericht delen via:

Gerelateerde artikelen