Gedeputeerde Huib van Essen van Provincie Utrecht en de Utrechtse wethouder Lot van Hooijdonk stelden de Mega Cube op industrieterrein Lage Weide in werking door deze ‘op stroom’ te zetten. 

De Mega Cube, met een capaciteit van 14MWh en een vermogen van 7MW, stelt Eneco beter in staat duurzaam opgewekte energie in te zetten. Door de batterij kan de energieleverancier de productiecapaciteit van de centrale op drukke moment voortaan stapsgewijs opschalen.  

Door de batterij is minder gas nodig. Eneco schat dat systeem 2,6 kiloton CO2 per jaar bespaart, wat gelijk staat aan het jaarlijks verbruik van ruim 2.600 huishoudens. 

De Mega Cube is geleverd door het Utrechtse bedrijf Iwell. De batterij op het Eneco-terrein opgesplitst in zes losse containers, voorzien van drie transfor­matoren. De capaciteit van 14MWh is relatief laag. Iwell biedt Mega Cubes aan tot 50 MWh.  

Er is volgens Eneco een monitoring systeem aan de batterij gehangen om er zeker van te zijn dat de stroom komt van duurzaam opgewekte energie.