De Indiase regering wil de komende vijf jaar honderd steden omturnen tot smart cities. Nederlandse ondernemingen hopen hier een bijdrage aan te leveren.

Nederland duikt op Indiase smart city-pot

De Indiase regering wil de komende vijf jaar honderd steden omturnen tot smart cities. Nederlandse ondernemingen hopen hier een bijdrage aan te leveren en sluiten aan bij een handelsmissie richting het smart city-congres in mei.

De Indiase premier Narendra Modi stelde in 2014 ruim 13 miljard euro beschikbaar om in vijf jaar tijd honderd steden te voorzien van slimme ingrepen. De Indiase regering hoopt zo de infrastructuur aan te passen aan de groeiende trek naar de steden.

Voor de innovaties kijken Indiase kennisinstellingen met een schuin oog naar de gemeente Amsterdam. Verschillende Amsterdamse kennisinstellingen wisselen informatie uit over openbaar vervoer en de unieke infrastructuur in de Nederlandse hoofdstad.

Twee Nederlandse ondernemers, Ryan Tewari en Manish Dixit, spreken in het FD hun ambities uit om samen met andere Nederlandse bedrijven tijdens het congres over ‘slimme steden’ de Indiase markt te bestormen.

De NCH – India Business Council – organiseert de missie in samenwerking met de Nederlandse ambassade in Delhi, het Consulaat-Generaal in Mumbai en de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl). De handelsmissie wordt van 9 tot en met 13 mei gehouden in de steden Pune en Delhi.

De app van Stadszaken is gratis te downloaden via de Google Play Store en de App Store van Apple. Met de app heb je nieuws, opiniestukken en achtergrondverhalen over de fysieke inrichting van Nederland in een vloek en een zucht op het scherm van je smartphone of tablet. Een must-have voor de RO-professional en de liefhebbers van stedelijke en ruimtelijke trends.
Dit bericht delen via:

Gerelateerde artikelen