De geselecteerde voorstellen worden de komende periode uitgewerkt tot volwaardige deals, meldt het ministerie van BZK. Daarbij worden overheden, ondernemers, maatschappelijke organisaties en kennisinstellingen betrokken.

De 14 geselecteerde voorstellen komen uit het hele land en worden de komende periode uitgewerkt tot volwaardige Regio Deals. Dat gebeurt in overleg met alle betrokken partijen: overheden, ondernemers, maatschappelijke organisaties en kennisinstellingen.

Bij het sluiten van een regiodeal komen de regio’s zelf met plannen en ideeën om complexe opgaven aan te pakken. Bijvoorbeeld om de leefbaarheid van een gebied te vergroten, om opleidingen beter te laten aansluiten bij de arbeidsmarkt, of om gebouwen en bedrijventerreinen te verduurzamen. Het Rijk financiert maximaal de helft van de benodigde investering.

De geselecteerde voorstellen:

 1. North Sea Port District: 30 miljoen
 2. Rotterdam-Zuid: 30 miljoen
 3. Zuid- en Oost-Drenthe: 30 miljoen
 4. Twente: 25 miljoen
 5. Parkstad Limburg: 25 miljoen
 6. Noardwest-Fryslân: 20 miljoen
 7. Zuid-Limburg: 20 miljoen
 8. ZaanIJ: 20 miljoen
 9. Metropoolregio-Oost / Flevoland-West: 18,2 miljoen
 10. Den Haag Zuidwest: 18 miljoen
 11. De Waddeneilanden: 15,5 miljoen
 12. Arnhem-Nijmegen: 15 miljoen
 13. Midden-Brabant: 12,5 miljoen
 14. Mainstage (Amsterdam): 5 miljoen

Dit is de vierde ronde regiodeals. In drie eerdere rondes gingen al dertig andere deals van start. Later volgen nog een vijfde en zesde ronde. Voor de vierde, vijfde en zesde ronde stelt het kabinet in totaal 900 miljoen euro beschikbaar.