Op dinsdag 24 mei organiseert Elba-Rec samen met René Buck (directeur Buck Consultants International) de Masterclass Accountmanagement. Buck provoceert, pareert en zet cursisten voor het blok, maar geeft tevens opbouwende feedback waarbij hij de zaal continu uitdaagt mee te doen. Elke cursist komt ruimschoots aan bod in deze interactieve masterclass.

Al decennialang adviseert René bedrijven in binnen- en buitenland over hun vestigingslocatiekeuze. Hij kan zich daardoor niet alleen goed verplaatsen in de hoofden van de beslissers bij de mooiste (internationale) bedrijven, maar maakt als consultant ook vele overheden mee, die allemaal graag een prestigieus bedrijf naar hun regio halen.

De vraag is natuurlijk hoe je als overheid aanvankelijke avances van een mooi bedrijf verzilvert. Want bedrijven leggen uiteraard niet alle eieren in hetzelfde mandje.

In zeven stappen inspelen op het selectieproces

In vakblad BT, dat eind deze maand op de mat valt, zetten René Buck en collega Maurice Kuipers in 7 stappen uiteen hoe je als regio het beste inspeelt op het selectieproces. En als je een mooi bedrijf binnen hebt, dan liggen er altijd kapers op de kust. Hoe voorkom je dat je dat mooie bedrijf verliest aan een ander? 

Buck onderscheidt de volgende 7 stappen:

  1. Opstartfase locatiekeuze-proces
  2. Van longlist naar shortlist
  3. Gedetailleerde analyse
  4. Bezoek top-5-locaties
  5. Onderhandelingen/definitieve keuze
  6. Opstartfase nieuwe vestiging
  7. Verdere groei

Wilt u van de master leren hoe u die stappen moet doorlopen en hoe u daarop moet reageren? Meld u dan aan voor de Masterclass Accountmanagement op dinsdag 24 mei. René Buck kruipt in de huid van een aantal potentiële vestigers en reeds gevestigde bedrijven, en gaat met u en uw medecursisten een relatie- of acquisitiegesprek aan.

Het hele programma vindt u op www.elba-rec.nl, waar u zich ook kunt aanmelden.