Makelaarskantoor Vollebregt-Barten heeft samen met vijf van de zes eigenaren het plan voor de transformatie gemaakt. Van Mierlo en Weboma nemen de ontwikkeling voor hun rekening. De gemeente Westland is ook betrokken bij de transformatie. Aanvankelijk had de gemeente zelf plannen om via de Wet voorkeursrecht gemeenten (Wvg) de grond op te kopen om er een woningen te bouwen. Na overleg heeft de gemeente de plannen uit handen gegeven. 

‘We hebben concrete uitgangspunten geformuleerd op basis waarvan we een inschrijving hebben gedaan. In samenspraak met Van Mierlo en Weboma hebben we de route bepaald en zijn we in goed overleg aan de slag gegaan en hebben we ook de gemeente erbij betrokken. Het begin was even aftasten maar we zijn op een constructieve manier met elkaar en de gemeente aan het werk gegaan. Inmiddels is de bestemmingsplanprocedure bijna afgerond en worden de opstanden gesloopt’, aldus Daan van Winden van het makelaarskantoor in een persbericht. 

De eerste woningen van het nieuwe Heulpark gaan dit jaar al in de verkoop. Er komen onder meer vrijstaande huizen en appartementen te staan.