Advertentie
Zwolle met de Peperbus. Foto: Taranchic / iStock.com
Zwolle met de Peperbus. Foto: Taranchic / iStock.com

Zwolle presenteert zich als ‘Hartstad’

Om de stad economisch beter op de kaart te zetten, zal Zwolle zich de komende jaren presenteren als ‘Hartstad’. De Hanzestad koos voor de naam vanwege de vele vrijwilligers in de stad, de grote aandacht voor immateriële kwaliteiten en voor duurzaamheid. De nieuwe branding en beeldmerk werden gepresenteerd met een filmpje waarin burgemeester Peter Snijders de hoofdrol speelt. 

‘Deze merkbelofte houdt een belofte in voor uiteenlopende doelgroepen, variërend van studenten en jong talent, tot ondernemers van de toekomst en andere overheden’, aldus de gemeente in een persbericht

Sinds enkele jaren profileert de Hanzestad zich in het land als economische topregio. De stad zegt dat de nieuwe branding bedrijven en instellingen helpt de onderscheidende kwaliteiten van Zwolle onder de aandacht brengen. De branding is al omarmt door grote Zwolse merken, zegt de gemeente. 

De branding werd aangekondigd in de korte video ‘Het klopt’, waarin burgemeester Snijders met de trein terugreist naar Zwolle. ‘Wat we in het filmpje laten zien is hoe het voelt als je weer thuiskomt in Zwolle, in je eigen stad’, aldus Snijders.  

‘We worden steeds vaker in één rijtje gezet met Amsterdam, Rotterdam en Eindhoven. Maar onze unieke en bewezen kwaliteiten liggen bij het omzien naar elkaar, oog hebben voor nieuwkomers en voor de toekomst van onze kinderen’, zegt Snijders. ‘Dit zijn de factoren die er in deze eeuw toe doen. Wie er zó instaat, doet ook over 25 jaar nog steeds mee.’ 

Dit bericht delen via:

Gerelateerde artikelen