Eindhoven staat op de zevende plek in de lijst met meest succesvolle wetenschapshubs. De stad wordt geroemd als grote speler in semiconductors. De duidelijkste indicatie voor de zevende plek is de hoge score op het aantal behaalde patenten.  

Amsterdam staat op nummer 28 van de grootste ‘rising stars’. De stad valt vooral op door de omvang van investeringen in bedrijven in de hoofdstad. Op de lijst van hubs met twintig of meer ‘eenhoorns’ heeft Amsterdam de derde plek, achter de steden Bangalore en Delhi. Een eenhoorn-bedrijf is een startend bedrijf met een marktwaardering van minimaal 1 miljard euro. 

In het rapport wordt ook per naar hoe goed voorbereid alle 65 landen zijn op het volgende decennium, op basis van het aantal steden met een eenhoorn-bedrijf. Nederland staat in dat lijstje op de achtste plek, met vijf steden. 

Zowel de Randstad (Amsterdam) als de Brainport-regio (Eindhoven) worden genoemd als techhubs in de New Palo Alto, een relatief nieuwe ‘supercluster’ van tien wetenschapshubs in Nederland, België, het Verenigd Koninkrijk en Frankrijk.