Foto: Berke Halman/Unsplash

Lokale bezorgdienst Local Heroes stopt, oprichter hoopt op doorstart

Bezorgplatform Local Heroes stopt noodgedwongen door opschaalproblemen. Het platform richtte zich op het steunen van lokale ondernemers, door hun producten centraal aan te bieden aan de klant. Oprichter Maarten Coumans hoopt op een doorstart waarbij klanten weer zelf naar de ondernemers toekomen. 

Makkelijker boodschappen doen bij lokale ondernemers, zoals bakkers, groenteboeren en slagers. Dat was de missie van Local Heroes, een bezorgdienst in Amsterdam, die opstartte aan het begin van de coronapandemie. Amsterdammers konden de boodschappen online bestellen en ophalen bij een ophaalpunt of laten thuisbezorgen door bezorgers op de fiets. 

Maar Local Heroes blijkt in haar huidige vorm niet rendabel, laten de oprichters in een mail aan klanten weten. Volgens hen is de schaalbaarheid van de bezorgdienst niet houdbaar zonder hogere commissies aan de ondernemers te rekenen. Ook in uitbreiding buiten Amsterdam zag het bedrijf geen oplossing, laat oprichter Maarten Coumans weten aan Retailtrends

Is het dan definitief klaar met Local Heroes? Coumans hoopt op een doorstart via het concept van click en collect. Klanten bestellen producten via hun telefoon en krijgen daarna informatie over waar en hoe laat zij deze kunnen ophalen. Voor de doorstart is een half miljoen euro nodig. 

Dit bericht delen via:

Gerelateerde artikelen