Advertentie

Vanaf 2023 plant de gemeente Nijmegen jaarlijks 1000 bomen

Nijmegen wil vanaf 2023 jaarlijks duizend nieuwe bomen planten. Dat maakte de stad bekend tijdens de Nationale Boomfeestdag. In het najaar van 2022 gaan er al zo'n driehonderd bomen de grond in. De eerste bomen zijn woensdag geplant door leerlingen van een basisschool, tijdens de Boomfeestdag.  

‘De gemeente kiest de plekken van de nieuwe bomen bewust uit, door te letten op gebouwen in de omgeving, de ruimte voor de wortels van de boom en de kwaliteit van de grond waarin de boom staat,’ schrijft de gemeente in een persbericht. ‘Zo leven de bomen langer.’  

De stad hoopt met het nieuwe bomenplan te zorgen voor een koelere omgeving en betere gezondheid voor de Nijmegenaren. 

Bij het plaatsen van de nieuwe bomen houdt Nijmegen rekening met oude bomen die vervangen worden. Een nieuw aan te nemen bomenwachter moet dat in de gaten houden. Andere taken van deze bomenwachter is het controleren van de gezondheid van bomen en het monitoren van illegale kap. 

De allereerste bomen uit het Bomenplan zijn tijdens de Nationale Boomfeestdag geplaatst door leerlingen van basisschool Klein Heyendaal. Op deze dag leren de kinderen over bomen en de voordelen die een groene omgeving biedt. 

Ook in andere gemeenten worden extra bomen geplant of cadeau gedaan. In de gemeente Amsterdam doet duurzaamheidsorganisatie De Gezonde Stad op 26 oktober 3000 bomen cadeau. In Leeuwarden worden honderd bomen van het evenement BOSK verdeeld over de gemeente. 

Dit bericht delen via:

Gerelateerde artikelen