Dat schrijft de BBC op haar website. Het gaat om deelnemers aan de populaire Parkruns, een rage in het VK. Op zaterdagen verspreid over het jaar verzamelen zich zo'n 300 volwassenen en kinderen in het Little Stoke Park in Stoke Gifford, aan de buitenrand van Bristol. De gratis runs worden georganiseerd door Parkrun UK, een organisatie die werkt met lokale vrijwilligers.

Maar de gemeente Stoke Gifford is niet blij met de schade die de runs veroorzaken aan de paden in het park, en vooral de kosten die dit met zich meebrengt voor herstel. De gemeente stelt dat het onrechtvaardig is dat niet-hardlopers moeten meebetalen aan het herstel van de paden. Zes van de tien raadsleden steunden een voorstel om de hardlopers aan te slaan.

Voor welk bedrag de hardlopers precies worden aangeslagen en hoe de aanslag wordt geïnd, daarover blijft het bericht van de BBC onduidelijk.

Wel plaatst de BBC een reactie van de gemeentewoordvoerder, die aangeeft dat de gemeente hardlopers niet wil ontmoedigen om van het park gebruik te maken, maar dat ze ook niet wil dat burgers opdraaien voor herstel aan schade die is ontstaan door runs die worden georganiseerd door een organisatie met betaalde directeuren, fondsenwervers en sponsors.

Beeld: Peter van der Sluijs