De Engelse gemeente Stroke Gifford, nabij Bristol, gaat hardlopers aanslaan op rennen in het park. Het gaat om deelnemers aan de wekelijkse Parkrun.

Parkrenners aangeslagen

De Engelse gemeente Stoke Gifford gaat hardlopers aanslaan op rennen in het park. Een meerderheid van de gemeenteraad van Stoke Gifford stelt dat niet-hardlopende burgers niet mogen opdraaien voor het herstel van schade aan wandelpaden die door de hardlopers is veroorzaakt.

Dat schrijft de BBC op haar website. Het gaat om deelnemers aan de populaire Parkruns, een rage in het VK. Op zaterdagen verspreid over het jaar verzamelen zich zo'n 300 volwassenen en kinderen in het Little Stoke Park in Stoke Gifford, aan de buitenrand van Bristol. De gratis runs worden georganiseerd door Parkrun UK, een organisatie die werkt met lokale vrijwilligers.

Maar de gemeente Stoke Gifford is niet blij met de schade die de runs veroorzaken aan de paden in het park, en vooral de kosten die dit met zich meebrengt voor herstel. De gemeente stelt dat het onrechtvaardig is dat niet-hardlopers moeten meebetalen aan het herstel van de paden. Zes van de tien raadsleden steunden een voorstel om de hardlopers aan te slaan.

Voor welk bedrag de hardlopers precies worden aangeslagen en hoe de aanslag wordt geïnd, daarover blijft het bericht van de BBC onduidelijk.

Wel plaatst de BBC een reactie van de gemeentewoordvoerder, die aangeeft dat de gemeente hardlopers niet wil ontmoedigen om van het park gebruik te maken, maar dat ze ook niet wil dat burgers opdraaien voor herstel aan schade die is ontstaan door runs die worden georganiseerd door een organisatie met betaalde directeuren, fondsenwervers en sponsors.

Beeld: Peter van der Sluijs

Dit bericht delen via:

Gerelateerde artikelen