Een nieuwe manier van beheer met een participatiecoach: BTL onderhoudt voor vijf jaar al het groen rondom huurwoningen van WonenBreburg in Breda en Tilburg.

Participatiecoach gidst Brabanders met wijkidee

BTL onderhoudt voor vijf jaar al het groen rondom huurwoningen van WonenBreburg in Breda en Tilburg. Resultaatgestuurd beheer en de participatiecoach spelen een centrale rol in die ontwikkeling.

'Onbetaalbaar belangrijk: onze huurders die meedenken en meedoen!' Aan het woord is Arno van Schilt, Manager Techniek van WonenBreburg. 'Als woningcorporatie werken wij met onze samenwerkingspartners en bewoners aan veilige, prettige buurten. Begin maart hebben wij daarom de transitie naar beeldgestuurd onderhoud ingezet. Hierbij wordt niet langer gestuurd op inspanning, maar op het te bereiken resultaat. Dit biedt bewoners een betere mogelijkheid om te mee praten over het gewenste of beleefde resultaat in hun directe leefomgeving.'

Als samenwerkingspartner stimuleert BTL Realisatie actief burgerschap onder meer met een centraal aanspreekpunt voor bewoners in Tilburg en Breda. 'Huurders die mee willen denken of de handen uit de mouwen willen steken, kunnen hierover in gesprek met de participatiecoach van BTL. Onze participatiecoach is de komende vijf jaar actief, zo lang het getekende contract loopt. Hiermee wordt eigenaarschap gecreëerd', vertelt Frans van Zon, vestigingsmanager bij BTL Realisatie. 'Als bewoners ideeën hebben, kunnen zij bij ons terecht. Zo bereiken we ons einddoel: een woonomgeving die nog beter is afgestemd op de wensen van de bewoners.'

De app van Stadszaken is gratis te downloaden via de Google Play Store en de App Store van Apple. Met de app heb je nieuws, opiniestukken en achtergrondverhalen over de fysieke inrichting van Nederland in een vloek en een zucht op het scherm van je smartphone of tablet. Een must-have voor de RO-professional en de liefhebbers van stedelijke en ruimtelijke trends.
Dit bericht delen via:

Gerelateerde artikelen