Op het BT Event  op donderdag 10 november vertelt Otto Raspe, hoofd regio’s, innovatie, duurzaamheid en ondernemerschap bij Rabo Research, hoe regio’s een cruciale rol vervullen in het landelijke innovatie- en industriebeleid. Meer informatie over het programma en aanmelden vindt u op www.btevent.nl. Meld u nu aan!

De uitbreiding gaat ongeveer een half miljard euro kosten. Naar verwachting betalen vastgoedbeleggers en bedrijven op de campus ongeveer 400 miljoen. De overige 100 miljoen euro komt deels op conto van de ontwikkelingsmaatschappij Oost NL en een aantal banken.  Met die laatste 100 miljoen euro worden drie gebouwen met facilitaire campusfuncties, nieuwe wegen en parkeerplaatsen gebouwd. Ook wordt hiermee groen aan de campus toegevoegd.  

De bouw van het eerste gebouw begint over twee maanden en is in de zomer van 2023 af. Dit gebouw heeft een oppervlakte van 3.000 vierkante meter en moet als hoofdkantoor van de Noviotech Campus gaan fungeren, met diverse vergaderruimtes, een congreszaal en een restaurant.  In 2026 wordt het hoofdkantoor verplaatst naar een nieuw gebouw op de campus, dat 70 meter hoog moet worden en geheel van hout is gemaakt.  

De overige vijf panden komen op een braakliggend stuk grond tussen de NXP-gebouwen en het station Nijmegen Goffert. Alles bij elkaar moet er met de komst van zeven nieuwe gebouwen de komende vier jaar 50 duizend vierkante meter worden toegevoegd, die later nog eens met 100 duizend vierkante meter worden uitgebreid.  

Noviotech Campus 

De Noviotech Campus ging in 2013 van start op initiatief van de gemeente, provincie, Oost NL, Kadans Science Partner en NXP. Het campusgebied wordt al sinds de jaren vijftig van de vorige eeuw gebruikt door Philips, waaruit halfgeleiderfabrikant NXP in 2006 voortkwam. NXP is op het Noviotech Campus nog steeds de grootste ruimtegebruiker en werkgever, met 80 duizend vierkante meter aan werkruimte en 1700 medewerkers.